Söke 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ali Deniz’in mirasçılık belgesi davası kapsamında Mustafa Ali Deniz’in sağ olup olmadığının belirlenememesi üzerine ilan yayımladı. Hak sahibi olduğunu düşünen kişilerin bir yıl içinde mahkemeye başvurması istendi.
Söke 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen mirasçılık belgesi istemi davası kapsamında, mirasçılardan birine ulaşılamaması üzerine ilanen tebligat kararı verildi.
Mahkemenin 2025/681 Esas sayılı dosyasında yer alan bilgilere göre, miras bırakan Ali Deniz’in mirasçıları arasında bulunduğu belirtilen Mustafa Ali Deniz’in hayatta olup olmadığı tespit edilemedi. Ayrıca Mustafa Ali Deniz’in herhangi bir mirasçısının bulunup bulunmadığına ilişkin de bilgiye ulaşılamadı.
Bu nedenle Mustafa Ali Deniz’in mirasçısı olduğunu iddia eden kişilerin, bir yıl içerisinde Söke 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak mirasçılık sıfatlarını bildirmeleri gerekiyor.
Belirlenen süre içerisinde herhangi bir başvuru yapılmaması halinde, Türk Medeni Kanunu’nun 594. maddesi uyarınca mirasın devlete geçmesine karar verilebilecek. Ancak mirasçıların daha sonra miras sebebiyle istihkak davası açma hakları saklı olacak. (İSLAM KELEŞ)






















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.