Takip Et
  • 24 Kasım 2023, Cuma 19:16

“Nazilli’ye önemli hizmetler yapmak için aday oldum”

AK Parti’nin Nazilli Belediye Başkan aday adayı Bekir Kuvvet Erim, gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ve tvDEN ekranlarında yayınlanan “Baş Başa” programının konuğu oldu.

Erim, ticaret, sera üretimi ce sera inşaatçılığı ve daha sonra da siyaset hayatına nasıl başladığı hakkında izleyenlere bilgiler verdi. İki dönem İsabeyli Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Nazilli Belediye Başkan aday adayı Bekir Kuvvet Erim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üniversite yıllarından bu yana yakından takip ettiğini ve kendisine örnek olarak seçtiğini söyledi.

2018 genel seçimlerinde Nazilli’de halkın talebi ve ısrarı sonrası AK Parti 2. sıradan milletvekili adayı olan ve o seçimlerde parlamentoya giren Bekir Kuvvet Erim, önemli hizmetlere imza attıklarını kaydetti. Milletvekilliği döneminde de TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görev yaptığını belirten Erim, görevi süresince Aydın iline çok katkılar sunduğunun altını çizdi.

NEDEN NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU?

AK Parti’nin Nazilli Belediye Başkan aday adayı Bekir Kuvvet Erim, Emin Aydın’ın “Neden aday adayı oldunuz” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Nazilli’nin şuanda çok sorunları var. İyi yönetilen bir belediye olsa ben aday olmazdım. Benim de ciddi bir birikimim var. Hem milletvekilliği zamanımdan hem de İsabeyli Belediye Başkanlığı görevim zamanından birikimlerim var. Pek pek şarkı, şiir bilmem ama plan, proje, hesap kitap dediğiniz zaman onlarda iddialıyım. Az laf çok iş benim stratejimdir”

İSABEYLİ’DE NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İDİ?

Neden aday olduğu açıklamasının ardından iki dönemlik İsabeyli Belediye Başkanlığı görevi zamanında nasıl belediye başkanlığı yaptığını anlatan Nazilli Belediye Başkan aday adayı Bekir Kuvvet Erim, şunları kaydetti:

“İsabeyli’ye belediye başkanı olarak seçildiğimin akşamı Fen İşleri Müdürü beni aradı. Bana belediyeye gelmem gerektiğini söyledi. Ben de henüz mazbatayı almadığımı söyledim ancak o ısrar etti ve gittim. Daha mazbatayı almadan belediyeye giden ilk başkan ben oldum. Gittim sabah 09.00’da işçiler 3 aydır maaş almıyormuş. Bir sürü sıkıntıları varmış. Biz hemen el attık işe. Bazı sıkıntıları kısa sürede çözdük. 660 bin TL idi bütçemiz. Ek bütçe yaparak yıl sonuna 1 milyon 120 bin liraya çıkardım. Hem tahsilat hem icraat yönetimini benimsemiştik. İkinci yıl 3 milyon oldu bütçemiz. 4. yıl hem artırmamız bitti hem kanalizasyonumuz bitti, alt yapımız yapıldı. Akaryakıt istasyonu yapmaya başladık.  Ardından su fabrikası yaptık. İşyerleri yaptık. Bütçemiz 5. yılda 17 milyon lirayı geçmişti. Neticede İsabeyli Belediye Başkanlığımın ilk 5 yılında, 660 bin liralık bir bütçeyi 17 milyona taşıdık. İkinci dönemin sonunda ise 21 milyon liralık bütçe ile görevi Nazilli Belediyesi’ne devrettik.

BELEDİYEYE KEFİL OLUP, CEBİNDEN ÖDÜNÇ PARA VERMİŞ

Yeri geldi belediyeye kefil oldum, yeri geldiğinde de borçlar zamanında ödensin diye cebimden döviz bozdurup borç verdim. Akaryakıt istasyonu yaparken de belediyenin cebinden 1 lira bile çıkmadı hatta üstüne bir tanker de belediyeye akaryakıt aldık. Bunu yapmak için benim şahsi kefaletimi istediler. Ben de kefil oldum. İkinci döneme de ben kefalet ile gittim. 2009 seçimlerinde ben bir riskle seçime girdim ama o seçimleri yüzde 52 ile kazandım.” (SELİME AYDEMİR)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.