Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Çerçioğlu kaynakları doğru kullanmıyor”

16 Mart 2022, Çarşamba 11:16

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de gazeteciler Serhan Seyhan ve Servet Töz ile birlikte hazırlayıp sunduğu Kriz Masası programı, AK Parti Aydın Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı’yı konuk etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi içerisindeki mevcut durumlar hakkında değerlendirmeler yapan Posacı, “Çerçioğlu kaynakları doğru kullanmıyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan ülkemizde tarım sektörünün hangi yönde etkilendiğini açıklayan Posacı, “Dünya 2 yıldır zaten pandemi ile uğraşıyor. Şu anda da hemen dibimizde Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş var. Bu durumdan bütün dünya etkileniyor. Dolayısıyla yalnızca zarar gören taraf biz değiliz. Dünyadaki tedarik zincirinde sıkıntılar yaşanıyor. Hayvancılıkta hammadde açısından dışa bağımlıyız ve fiyatlarda ciddi bir artış söz konusu. Buna karşı bizim bakanlığımız da çeşitli destekleme yöntemleri uygulamakta. Yeni bakanımız, önceki gün tarım kuruluşlarına bir ziyaret gerçekleştirdi. Aslında bir nezaket ziyaretiydi fakat konu yine kaçınılmaz bir şekilde sahadaki sıkıntılara geldi. Bütün arkadaşlarımız hemen hemen aynı konulardan mustarip. Enerji, mazot ve yem fiyatları. Ekip olarak bizler sahadaki problemleri aktarıyoruz ve devletimiz de bu konuda hassasiyetle davranıyor. Zaten AK Parti iktidarının en önemli özelliği de vatandaşın taleplerine anında cevap vermeye çalışmasıdır ve bu durum uzun süredir iktidarda kalmasının da başlıca sebebidir. Vatandaşa duyarsız bir iktidar değiliz” dedi.

“TÜRKİYE’DE EN PARLAK YILLARINI YAŞAYACAK”

Posacı, “Doğadaki ürünlerin hepsi birbirinden kıymetli incir kestane gibi ürünlerin ticareti açısından bir sıkıntı yok. Bitkisel üretimde buğday iyi bir para kazandırdı. Şu an sahada hayvancılık sektörü sıkıntılı. Buradaki sıkıntı tam olarak bir çözüme erdirilemiyor. Cumhurbaşkanı ile yaptığımız kahvaltıda kendisine ‘Hayvancılık sektöründeki sorunları çözemiyoruz. Mazot ve gübre fiyatları çok yüksek’ dedim. Cumhurbaşkanımız hemen TMO’ya talimat verdi. Bana göre devlet bu sene yol yapmasın, bazı yatırımları kıssın ve üreticiye destek olsun. Çünkü gıda çok önemli bir sektör. Pandemi ile de çok daha değerlendi. Bana göre Türkiye’de ve dünyada tarım en parlak yıllarını yaşayacak” diye konuştu.

“ÖZLEM HANIM İSTEDİĞİNİ DEĞİŞTİRİYOR”

Özlem Çerçioğlu’nun adına açılan dosyalar ve Aydın Belediyesi hakkında Posacı, “Seçimle gelen seçimle gider. Adli süreçler devam ettiği için bu konular hakkında çok fazla yorum yapmamız doğru olmaz. Burada yapılabilecek olan şey vatandaşla teması yoğunlaştırıp anlatmak olacaktır. Halkın ne istediği bu noktada çok önemli. Belediye Başkanı, normal şartlarda her noktada vardır. Belediye dert kapısıdır, çözüm yeridir. En son çıkan Büyükşehir Kanunu ile belediye başkanlarına çok daha büyük yetkiler verildi. Ben bunu o zaman da söyledim. ‘İlçe Belediye Başkanları çöp toplasın, bahar aylarında festival yapsınlar’ dedim. Şimdi Özlem Hanım istediğini değiştiriyor. Şu an millet ilçe belediye başkanları çalışmıyor sanıyor. Fakat şu an elinde yetki olan ve çalışmayan büyükşehir. Maalesef Aydın, geçmişe göre çok geride kaldı. Ben Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaparken o zamanki başkanımız Süleyman Saltoğlu’ydu. Çok sosyal bir insandı, sık sık Ankara’ya giderdik. Denizli’den geçerken ‘Burada Belediye Reisi yok mu?’ derdi. Aydın, o zamanlar çok daha yeşil, güzel ve sosyaldi. Fakat şimdi oradan geçerken Denizli gayet güzel görünürken Aydın sonra derece dökülüyor gibi duruyor. Bu durum şehrin vizyonunun artması açısından çok önemli ve yalnızca Belediye Başkanı’nın yapabileceği bir şey. Biz her zaman Sayın Başkan ile oturup fikir alışverişi yapmaya açığız. Yapacağı icraatların AK Parti tarafından engellendiğini iddia etmesi ise doğru değil. Ben vekil olduğum zaman bu işlerin farkını iyice anladım. Mecliste bir kanun tartışması sırasında ben sürenin kısa tutulmasını istedim ve CHP üyeleri tepki gösterdi. Ben de onlara ‘Aydın Belediyesine gidip demokrasiyi görün. Orada insan neye oy kaldırdığını bile anlamıyor’ dedim. Çünkü yaklaşık 20-30 dakika içerisinde hemen kararlar alınıyor ve bitiriliyor. Son derece antidemokratik bir ortam mevcut. Konuşmak istediğinizde ‘Mikrofon bozuldu, otur’ yanıtını dahi alabiliyorsunuz. Ben TBMM’ye girince çok daha iyi anladım. Aydın Belediyesi Meclisi’nin aksine, Millet Meclisi’nde uzun uzun saatlerce konuşup tartışabiliyor insanlar. Aynı zamanda Özlem Çerçioğlu kaynakları da doğru kullanmıyor. Bunun birçok örneği var. En yakını Umurlu olarak gösterilebilir. Mesela ben Belediye kapanırken çarşıyı parke taşı yaptım. Fakat onu söküp beton asfalt yaptı. Sıfır parkeleri attı. Resmen israf. Belediye’de kim nerede çalışıyor konusu da araştırılmalı. Burada çok kaçak olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ADELET BAKANINA İLETECEĞİM”

Aydın’da bazı gazetecilerin bile kendisini arayıp Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Özlem Çerçioğlu’nun yargı yoluyla mobbing uygulaması nedeniyle intiharın eşiğine geldiğini söylediklerini ifade eden Posacı, “Şayet Aydın Adliyesi’nde Çerçioğlu’nun lehine savsaklanan konular, soruşturmalar varsa, Aydın’ın menfaatleri için bunların takipçisi oluruz. Aydın Adliyesi’nde ve yargıda yaşanan olumsuzlukları, gözlemlerinizi, tespitlerinizi, yaşadıklarınızı ve gördüğünüz haksız muameleleri bir rapor halinde bana verin. Ben bunu Adalet Bakanı’na ileteceğim. Fakat Aydın’da şöyle bir durum da var. Özlem Hanım ya da Büyükşehir Belediyesi aleyhinde bir laf ettiğinizde, trol ordusuyla sizi sosyal medyada linç ediyorlar. Onlar bunu yaparken, bizim söylediğimiz doğrularla ilgili aynı sahiplenmeyi kendi teşkilatlarımızda göremiyoruz. Biz bu lafları kendimiz için söylemiyoruz. Benim Özlem Çerçioğlu ile şahsi hiçbir sorunum yok ama yanlışlarını söylemekten de çekinmem. Fakat bizim parti teşkilatımızın böyle durumlarda daha derli toplu hareket etmesi lazım. Bu konularda çok eksik kaldığımızı görüyorum” dedi. (MEHMET AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler