Takip Et

Anne ve babalar dikkat! Aydınlı Uzman uyardı

Havaların soğuması ile birlikte çocuk hastalıklarında yaşanan artışa karşı uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia Alay çocukların ellerinin sık yıkanması ve bol C vitamini tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan kliniğinde hem GETAT hem de Fitoterapi hizmeti veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia Alay, soğuk havalar ile birlikte artan çocuk hastalıklarına karşı alınması gereken önleri anlattı. Aydın’da havanın bir sıcak, bir soğuk olmasının da hastalıkları tetiklediğini ifade eden Uzm. Dr. Alay, “Özellikle bu mevsim havaların soğumasıyla birlikte, Aydın’da hem sıcak hem soğuk havaların birlikte yaşanması ile çocuk hastalıklarında bir artış söz konusu. Alerjik hastalıkların da çok arttığı bu mevsimde çocukların hastalıktan korunması adına çok sık el yıkanmasını tavsiye ediyorum. Onun haricinde bol sıvı tüketilmeli, viral enfeksiyonlar da çok arttığı için özellikle bu dönemde, benim hep üzerinde durduğum burun temizliğine çok dikkat edilmeli. Çocukların günlük beslenme ve uyku düzenlerine de çok dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle ailelerden ricam da bu dönemde hasta olan çocukları okula göndermezlerse hastalığın yayılmasını en azından önlenmiş olur” dedi.

“C VİTAMİNİ HEM KORUNMADA HEM DE TEDAVİ KISMINDA ÇOK ETKİLİ”

Bu mevsimde çocukların beslenmesi konusunda da bilgiler veren Alay; “Çocukların özellikle alması gereken belirli besinler var. Her gün mutlaka protein almaları gerekiyor ama hem mevsim değişikliği açısından hem de alerjik hastalıklar çok arttığı için özellikle C vitamini alınmasına bu dönemde çok dikkat edilmeli. Çünkü C vitamini hem korunmada hem de tedavi kısmında çok etkili” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.