Takip Et

SON DAKİKA

“Ürettiğimiz incir çekirdeği yağı E vitamini bakımından en üstün ürün”

26 Kasım 2021, Cuma 12:23

     


İncir Dede Hasan Tuna, Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Tuna, incir çekirdeği yağının faydalarından bahsederek, “Bu yağın içerisinde çok yüksek oranda Omega3 ve E vitamini var” ifadesini kullandı.

Tuna, “İşin en zor kısmı incirin çekirdeğini çıkarmak. Bu çekirdeğin içerisinde yağ var. Soğuk press sıkımı ile biz bunu sıkıyoruz. Bunu dişiniz ile kırdığınızda içindeki yağı hissediyorsunuz zaten ama inciri yerken incirin içerisindeki tatlı maddeden dolayı o yağı hissetmiyoruz. Sadeyken dişimizle kıralım içerisindeki yağı biz hissediyoruz. Bu yağın içerisinde çok yüksek oranda Omega3 ve E vitamini var. Ben hep Omega3 ve E vitaminini anlatıyorum ama bunun içinde demir, çinko, kalsiyum, magnezyum da var. Yani Rabbim bu küçücük çekirdeğin içerisine bizim için faydalı olan her şeyi koymuş. Bizim ihtiyacımız olan her şey var içinde. Bunlar bizim bildiklerimiz ki bilemediğimiz neler var kim bilir. En çok gelen sorulardan biri bu yağı nasıl tüketeceğiz oluyor. Bu yağı ağzımıza fısfıs yoluyla sıkacağız ve yutacağız. Eğer sağlıklı ve herhangi bir rahatsızlığımız yoksa günlük sabah aç karına 2 sprey içmemiz yeterli. Hafifçe dilimizi kaldırıp dil altına sıkmamız yeterli. Herhangi bir rahatsızlığımız varsa rahatsızlığın durumuna göre sabah, öğle, akşam ve gece yatarken 6’şar 7’şer defa kullanabiliriz” dedi.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞIMIZ E VİTAMİNİ BAKIMINDAN EN ÜSTÜN ÜRÜN”

Tuna, “Eğer sağlıklıysak biz günde 2 sprey incir çekirdeği yağını kullanmaya başladığımızda bize 2 tane belirti verecek. Diğer belirtileri kan tahlillerinde göreceksiniz, ultrasonunuzda, tomografinizde göreceksiniz ama bu ikisini bizzat hissedeceksiniz. Bunlardan birisi yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, sabahları kalkmada zorlanma varsa size güç, kuvvet, enerji verecek. Bunu 3-5 gün içerisinde hemen hissedeceksiniz. İkincisi de biliyorsunuz şu an çağımızın en büyük sıkıntılarından biri olan stres, gerginlik, antidepresif duygu kaybı ve ağlama hissi türünde psikolojik sıkıntılar varsa size mutluluk ve neşe verecek. Kaygı bozukluğu ve stres ile ilgili olan bunun içerisindeki Omega3, neşe veren, mutluluk veren Omega3, magnezyum, demir bunların hepsinin birleşimi. Biz incir çekirdeği yağımızı çocuk sahibi olmak isteyenlere öneriyoruz. Bu erkeklerde sperm sayısında artış yapıyor, bayanlarda düzenli yumurtlamayı sağlıyor. Bizim vücudumuzda E vitamini eksik olduğunda cinsel isteksizlik ve kısırlık oluyor. İncir çekirdeği yağımız E vitamini bakımından en üstün ürün. Mesela zeytinyağında E vitamini var 12 miligram. Argan yağında E vitamini var 70 miligramdır. İncir çekirdeği yağımızda argan yağının yaklaşık 7 kat fazlası, zeytinyağının yaklaşık 40 kat fazlası 441 miligram E vitamini var, müthiş bir oran” ifadesini kullandı.

“E VİTAMİNİNİN 4 TANE BİLEŞENİ VAR”

Tuna, “Biz hep incir çekirdeği yağının içerisindeki Omega3’ü ve E vitaminini anlatıyoruz. E vitamininin ayrıntılarını anlatmadık hiç. E vitamininin 4 tane bileşeni var. Alfa, beta, gama, delta. Doğadaki bütün E vitamini kaynaklarında alfa var, beta var, delta var. İncir çekirdeği yağının yüzde doksan dokuzu yani tamamında gama tokoferol var. Gama tokoferolun yaptığı şey şu, vücudumuzdaki kötü bir hücreyi sarıyor ve yok ediyor. Ben Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümünü de okudum. Bu işin tıbbi boyutunu da biraz da olsa biliyorum. Hastaların hepsinden ben izin alarak görüntülerin burada kullanılmasını sağlıyorum. Fazla kullanımın hiçbir yan etkisi yok. Nazilli’den bir müşterimizin hanımı 10 yıldan beri tiroid hastası. Poşet poşet ilaç kullanıyor ve zayıflıyor. Yağlı bir şey yediği zaman da şişiyor. Parmağındaki yüzük bile çıkarılamayacak boyuta geliyor şiştiği için. Bir arkadaşından incir çekirdeği yağı buna iyi gelir diye duymuş bizim yanımıza geldi. Ben kendisine incir çekirdeği yağımızdan 3 şişe verdim. Daha sonrasında müşteri hanımını tekrar doktora götürüyor, doktorda kan tahlillerini, analizlerini yaptırıyorlar. Doktor sonuçları görünce tiroid ile ilgili hiçbir hastalık kalmamış bu nasıl oluyor diyor. İncir çekirdeği yağını kullandıklarını söylüyorlar. Doktor da şaşırıyor ben tekrar kan tahlili isteyeceğim diyor. İkinciye de bakıyorlar doktor sonuç mükemmel, kullanacağınız hiçbir ilaç kalmadı gerek yok artık diyor” dedi.

“FAYDALI OLMAK, FAYDA SAĞLAMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Tuna, “Diyeceksiniz ki yağ ne yapabilir ki? Şöyle düşünün. Kapıyı gidip açacaksınız ama küflenmiş, bir türkü kilit dönmüyor. Ne yapıyorsunuz? Yağlıyorsunuz. Dikiş makineniz gacur gucur etmeye başlamış ne yapıyorsunuz? Yağlıyorsunuz. Bunların hepsi yağ. Vücudumuz içinde gerekli olan bu yağ. Omega3, E vitamini, demir, çinko, magnezyum olan bu yağ. Fibromiyaljiden bahsedelim. İncir çekirdeği yağının içerisindeki çok yüksek orandaki magnezyum fibromiyalji rahatsızlığında onların rahatlamasını sağlıyor, hastalığın ortadan kalkmasını sağlıyor. Kış yaklaştığında oralarda yine kasılmalar olabiliyor. İncir çekirdeği yağını düzenli kullananlarda bu olay tamamen ortadan kalkıyor. Geçtiğimiz ay ben yurt dışındaydım. Yeğenimin düğünündeydim. Kolumdan bir bayan yapıştı hocam hoş geldin Allah senden razı olsun ben de fibromiyalji vardı senden ben incir çekirdeği yağı almıştım şu anda öyle bir durumum kalmadı ortadan kalktı dedi. Faydalı olmak, fayda sağlamak çok güzel bir şey” dedi.

“NATUREL KARIŞIM YAĞIMIZ KIŞ GÜNLERİNDE BAŞUCU ÜRÜNÜMÜZ”

Tuna, “Cilt güzelliği için incir çekirdeği yağının içerisinde bulunan E vitamini oranının çok yüksek olması kırışıklık, sarkma, gözaltı torbalarına ve siyah noktalarına mükemmel sonuç veriyor. Geçen gün İzmirdeydim, birisi İncir Dede diye yanıma geldi. Ben sizi televizyonda izledim sizinle birlikte fotoğraf çekilebilir miyim diyor. Ne kadar güzel bir şey. Son derece mutlu oldum. Bizim sadece incir çekirdeği yağımız yok. Aynı zamanda natürel karışım ismini verdiğimiz içerisinde zeytin yaprağı, incir yaprağı, kekik yağı, zencefil ,zerdeçal, tarçın olan bir ürünümüz var ki astım ve bronşit hastalarına, balgam çıkaramayan hastalara ve devamlı öksürük halinde olan hastalara mükemmel bir ürün. Hele bu naturel karışım yağımız önümüzdeki kış günlerinde başucu ürünümüz. En önemlisi de taklitlerimden sakınsınlar. Çünkü incir çekirdeği yağı adına satılan bir sürü ürün var ” ifadesini kullandı. (ELİF DUMANOGLU) 







 
Son Eklenen Haberler