Takip Et

SON DAKİKA

“Başka hastaların hakkını engellemeyin”

8 Nisan 2022, Cuma 12:54

     


Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan 116 bin 983 kişinin muayeneye gitmediğini belirtti. Müdür Açıkgöz, “Sadece 1 dakikanızı ayırarak bir kişiye daha tedavi şansı tanıyabilirsiniz. Lütfen başka hastaların hakkını engellemeyin” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın’da 2022 yılının ilk 3 ayında 1 milyon 438 bin 936 kişi kamu hastanelerinde muayene oldu. MHRS üzerinden 470 bin 744 kişi randevu kaydı yaptırırken, bunlardan 116 bin 983’ünün randevu almasına rağmen muayeneye gitmediği açıklandı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet kalitesinin artırılması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Osman Açıkgöz, “Merkezi Hekim Randevu Sistemimizi kullanan her 4 kişiden birinin muayene randevusuna gitmediği görülmekte. Gidemeyeceğiniz için iptal ettiğiniz her randevu, başka bir hastamız için muayene hakkı demek. Sadece 1 dakikanızı ayırarak bir kişiye daha tedavi şansı tanıyabilirsiniz. Lütfen başka hastaların hakkını engellemeyin” açıklamasında bulundu. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler