Takip Et
  • 7 Kasım 2023, Salı 17:31

Aydınlı diyetisyenden altın gibi tarif: Yararlarını öğrenince başucunuzdan eksik etmeyeceksiniz

Son zamanların popüler içeceği ve şifa kaynağı olarak gündeme gelen ‘Altın Süt’ün tarifini Diyetisyen Esma Nur Aksoy verdi.

Aksoy, özellikle Altın sütün içinde zerdeçal, karabiber ve tarçın olan baharatların çok güçlü olduğunu söyleyerek bu karışımın faydalarından bahsetti.

Aksoy, altın sütün hafızayı güçlendirme ve ciddi anlamda bağışıklığı güçlendirdiğini ifade ederek, “Altın süt altın değerinde bir süt. Biliyorsunuz ki zerdeçal çok güçlü güzel bir baharat var. Bu sütün faydaları saymaklar bitmez. İçerisinde kurkumin etkili bu kurkumin güçlü bir antioksidan aynı zamanda hafızayı güçlendiren bir özelliği var ve bağışıklığı da ciddi anlamda güçlendiriyor. Sütün içerisine bir çay kaşığı zerdeçal, karabiber ve tarçın koyup karıştırıyoruz ve içerisinde biraz Hindistan cevizi yağı ilave edebiliriz veya bir çay kaşığı sağlıklı zeytinyağı ilave edebiliriz. Sebebi de aynı zamanda şu zerdeçal içerisindeki kurkumin maddesi karabiber ve yağ ile güçleniyor. Bu yüzden de karabiber ve biraz Hindistan cevizi yağı da ekleyebiliriz. Cezvede ısıtıp bir bardak şeklinde içilebilir.

 

TARİF:

1 bardak ılık süt

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı

 

YAPILIŞI:

Cezvede ısıtılan bir bardak sütün içerisine zerdeçal, tarçın ve karabiberi ekleyip karıştırın. İsteğe göre biraz Hindistan cevizi yağı ya da sağlıklı zeytinyağı ekleyin. Bir bardak için. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.