Takip Et

SON DAKİKA

Akçanal, 'Değişim' için aday olduğunu açıkladı

7 Nisan 2022, Perşembe 10:04

     


Aydın’da görev yapan Doktor Betül Akçanal, 9-10 Nisan 2022 tarihinde Aydın Tabip Odası seçimlerinde Değişim Grubu olarak aday olduklarını açıkladı.

Aydın Tabip Odası Seçimlerinde Değişim Grubundan yönetim adayı Dr. Betül Akçanal hedeflerini açıkladı.

“TÜM ÜYELERİMİZE ÜCRETSİZ HUKUKSAL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

Önceliklerinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek olduğunu belirten Dr. Akçanal, “Aydın’da sağlık çalışanına şiddeti Aydın Değişim Grubu olarak ülkemizdeki en az düzeye indireceğiz. Bildiğiniz gibi 9-10 Nisan 2022 tarihinde Aydın Tabip Odası seçimleri var. Değişim Grubu olarak yönetime adayız. Sağlık çalışanlarının birinci sorunu can güvenliği. Bildiğiniz gibi sağlık çalışanına şiddet son yıllarda giderek artmakta her gün sağlık çalışanlarına yeni bir şiddet haberi almaktayız. Sağlıkçının geçim derdinin yanına canını korumak derdi eklendi. Buna son vermek için daha etkin çalışmalar yapmak birinci amacımız.

Basına yansıyan şiddet olayları buzdağının görünen yüzü. Sağlık çalışanları gün içinde birçok hakarete maruz kalıyorlar ve bu konuda ses çıkaramıyorlar. Biz Değişim Grubu olarak Tabip Odası yönetimine geldiğimizde, sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik etkin çalışmaların yanı sıra böyle bir durum karşısında tüm üyelerimize ücretsiz hukuksal destek sağlayacağız” dedi.

“OLAYLARIN AZALMASINA ÇOK BÜYÜK KATKIDA BULUNACAKTIR”

Doktor Betül Akçanal, son olarak şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları hakaret ve şiddete karşı açılacak davalarında Avukat Desteğini sağlayıp mahkeme masraflarının da Tabip Odası tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Hiçbir doktor hakaret ve şiddet karşısında yutkunup sessiz kalmak zorunda kalmayacak. Tabip Odası’nın desteği her anlarında yanında olacak. Sonuçta açılan davalar, devam eden mahkeme süreçleri ve kazanılan davaların yarattığı psikolojik baskı bu tür olayların azalmasına çok büyük katkıda bulunacaktır. Bundan sonra hiçbir doktor arkadaşımız, gerek uygulanan mobbingler karşısında gerekse hasta ve yakınlarının şiddeti karşısında yalnız kalmayacak, Tabip Odası olarak hep yanlarında olacağız. Aydın Tabip Odası yönetimine talip olan değişim grubunun en önemli hedeflerinden biri, Aydın'ın sağlıkta şiddet, işyerinde mobbing oranlarının en az olduğu il haline getirilmesine katkı vermek için gerekli bütün çalışmaları yapmak olacaktır.” (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler