Takip Et

Nazilli’nin doğal ürünleri dört kadının elinde hayat buldu

Nazilli’de çiftçi babanın kızları olan üç kardeş, babalarını kaybettikten sonra baba mesleği olan çiftçiliği sürdürmeye karar verdi. Babalarından kalan toprakları işlemeyi öğrenip üretmeye devam eden kardeşler, ürettikleri doğal ürünleri aynı zamanda pazarlamaya karar verince “Pazarım Sensin” markası doğdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Uzun yaşayan insanların şehri olarak bilinen Nazilli’de zeytinyağından incire her türlü sebze ve meyvenin en doğal halini tüketiciyle buluşturan “Pazarım Sensin” üç kardeş ve annelerinin omuz omuza verdiği mücadeleyle hayat buldu.

 

Nazilli’de yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan Mehmet Kurtoğlu kalp krizi nedeniyle hayatını kaybedince Kurtoğlu’nun üç kızı Begüm, Müge ve Ece Kurtoğlu babalarından miras kalan çiftçilik mesleğini sürdürmek için kolları sıvadı. İlk olarak babalarının hayatı boyunca özenle işlediği topraklarda üretim yapmayı öğrenen kardeşler, mısırdan pamuğa pek çok ürünü toprakla buluşturup hasat almayı başardı. Babalarından kalan zeytin ağaçlarından da Aydın’ın meşhur zeytinyağını elde eden üç kardeş, aynı zamanda tarlalarda sebze, bahçelerde meyve yetiştirmeye başladı. Anneleriyle birlikte çıktıkları yolda baba mesleği olan çiftçiliğe var güçleriyle devam eden kardeşler, ürettikleri doğal ürünleri aynı zamanda tüketiciyle buluşturmak isteyince ortaya “Pazarım Sensin” markası çıktı. Uzun ömürlü insanların yaşadığı kent olan Nazilli’de ilçenin doğal ürünlerini tüketiciyle buluşturan firma “Sizleri de soframıza bekliyoruz” diyerek başlattıkları serüvende sağlıklı ve doğal ürün tüketmek isteyenlerin ilk tercihi oldu.

 

“En kıymetlimiz” dedikleri babalarını kaybettikten sonra pes etmeden üretmeye devam eden dört kadının kurduğu “Pazarım Sensin” hem tüketiciden gelen olumlu dönüşlerle hem pazarladıkları ürünlerin kalitesiyle hem de omuz omuza veren dört kadının mücadelesiyle başarı hikayesi oldu. Türkiye’nin birçok noktasına ürün gönderen firma kadınların elinin değdiği her alanı güzelleştirebileceğini gösterirken bir kez daha kadınların gücünü ortaya koydu.

 

“EN KIYMETLİMİZDEN BİZE KALANI, EN KIYMETLİMİZE SARILIR GİBİ KUCAKLADIK”

Bu başarı hikâyesinin kahramanlarından olan Ece Kurtoğlu, “Pazarım Sensin” markasının dört kadının dayanışmasıyla ortaya çıktığı belirterek, “Nazilli’nin doğal yaşam cennetinde, bilimsel olarak en sağlıklı beslenen ve en uzun yaşayan insanların yaşadığı yerde, dört kadının ellerinde hayat buldu Pazarım Sensin. Hayatımıza bambaşka yollar çizmişken, hiç beklemediğimiz bir anda babamızı kaybettik. O, tarlaları ve bahçeleri olan, birbirinden lezzetli ürünler yetiştiren ve onları evlatları kadar seven bir çiftçiydi. Babamızın aramızdan ayrılmasıyla geride sadece gezmeye, meyve toplamaya, hava almaya gittiğimiz tarlalar ve bahçeler kaldı. En kıymetlimizden bize kalanı, en kıymetlimize sarılır gibi kucakladık. Hayatla ilgili yaptığımız planları bir tarafa bırakıp çiftçiliği öğrenmeye başladık, ve hala da öğreniyoruz” dedi.

 

“SİZLERİ DE SOFRAMIZA BEKLİYORUZ”

Sevgiyle yapılan her şeyin büyüyeceğine olan inançlarını anlatan Kurtoğlu, “Dört kadın, birbirlerine ve işlerine o kadar sıkı sıkıya sarıldı ki, sevgiyle yapılan her şey gibi büyüdü ve artık sizlerle paylaşacak kadar kocaman oldu. Biz, ailemiz, arkadaşlarımız ve dostlarımızla şahane yemeklerin yenildiği, güzel sofralarda büyüdük. Gördüğümüz, bildiğimiz budur: Babamız yetiştirir, annemiz pişirir ve tatlı tatlı övgüler alırdı. Artık masayı büyütüp sizlere de birer sandalye atma zamanı geldi. Sizleri de soframıza bekliyoruz” dedi.

 

Baba mirası olan çiftçiliğe sahip çıkıp babalarına duydukları sevgiyle toprağa ve üretmeye gönül veren dört kadının bir olup ortaya çıkardığı “Pazarım Sensin” bugün birçok sofrada kadınların gücünün temsili oldu. (DUYGU DİLEK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.