Bakan Murat Kurum, Muğla'da gençlerle buluştu
29 Nisan 2022, Cuma 10:55Tweet | ||
![]() |
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kaynaklarımız sınırsız değil. Bu manada 2053'te, 2071'de her alanda kendimize yeten ülke olmak zorundayız. Rusya-Ukrayna krizi göstermiştir ki bugün tüm dünya bir enerji kriziyle karşı karşıya." dedi.
Bakan Kurum, Muğla'daki ziyaretleri kapsamında Menteşe ilçesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençler, merkez önünde meşalelerle karşıladıkları Kurum'a kapıda çiçek takdim etti.
Merkezdeki Has Oda Salonu'nda gençlerle sohbet eden Kurum, onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için mücadele verdiklerini söyledi.
Bakanlık olarak doğasıyla, havasıyla, ormanıyla, yeşil alanlarıyla gençlere daha iyi bir gelecek hazırlamak adına çalıştıklarını belirten Kurum, "Bu çerçevede Muğla'mızda 1 milyon metrekare yeni millet bahçelerini projelendiriyoruz. Okullarımızla, üniversitelerimizle sizlerin daha iyi eğitim alabilmenize imkan sağlayacak yatırımları yapıyoruz. Artık her ilimizde üniversitemiz var." dedi.
Bakan Kurum, vatan, bayrak ve ülkenin her karış toprağı için bu mücadeleyi hep birlikte vereceklerini dile getirdi.
Çalışmalarını kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırt etmeden, kardeşlik ruhu içerisinde, mütevazi bir şekilde yürüttüklerini vurgulayan Kurum, gençler için tüm projeleri hayata geçirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.
Bakan Kurum, her türlü doğal kaynağa sahip çıkmak zorunda olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:
"Türkiye yüzölçümünün yüzde 13,7’si korunan alan. Bunun miktarını da artıracağız. Hedefimiz ilk etapta yüzde 17'ye çıkarmak. Akabinde de daha da fazla bu alanları yükselteceğiz. Eminiz ki bizler bu projeleri yapıyoruz ama bizden sonraki neslimiz, sizler, çok daha iyisini, çok daha güzelini yapacaksınız. Bizden aldığınız bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaksınız. Buna eminiz. Sizlere inanıyor, güveniyoruz. Sizlerin bizden bu noktada her türlü taleplerinize de destek olmaya gayret gösteriyoruz."
Dünyanın yeşil kalkınma sürecinde yeni bir döneme girdiğine işaret eden Kurum, şu ifadeleri kullandı:
"Döngüsel ekonomi dediğimiz bu ekonomiyi her alanda oturtmak zorundayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızın sayısını ve miktarını artırmak zorundayız. Yeni yapacağımız inşaatlarda çevreye ve doğaya uyumlu, neredeyse sıfır enerjili bina konseptine geçiyoruz. Ulaşımda yürüyüş ve bisiklet yollarını artıracağız. Demir yolu ulaşımının miktarını artıracağız. Buna ilişkin hedeflerimizi ortaya koyduk. Sanayide döngüsel ekonomi dediğimiz projeyle kullandığımız tüm atıklardan geri dönüşümü kullanmak zorundayız. Kaynaklarımız sınırsız değil. Bu manada 2053'te, 2071'de her alanda kendimize yeten ülke olmak zorundayız. Rusya-Ukrayna krizi göstermiştir ki bugün tüm dünya bir enerji kriziyle karşı karşıya. Dolayısıyla biz enerji, sanayi, tarım, ulaşım, savunma gibi her alanda kendimize yetmek zorundayız. Kullanmayabilirsiniz ama bunlar en güçlü silahlarınız olacak. Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Sanayi ve enerji yatırımlarına devam etmek zorundayız. Tüm dünyada bu süreci en iyi yöneten ülke olmak istiyoruz."
Kurum, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı.
BAKAN KURUM, TAZİYE ZİYARETLERİNDE BULUNDU
Bakan Murat Kurum, Menteşe ilçesinde girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren 4 kişinin ailelerine de taziye ziyaretinde bulundu.
Kurum, Kafaca Mahallesi'nde ilk olarak Taner Karaçin'in evine giderek, yakınlarına başsağlığı diledi. Burada Karaçin için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
Daha sonra İlkay ve Tuncay Altındal'ın ailelerine taziyeevinde başsağlığı dileyen Kurum, son olarak Kenan Can'ın evine giderek yakınlarıyla görüştü.
Ziyaretlere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Muğla Valisi Orhan Tavlı, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, protokol üyeleri katıldı. (AA)

Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affını da içeren "torba"

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sahilde erkek cesedi bulundu. Alınan bilgiye

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, yeni asgari ücret kararı Resmi Gazete'nin

Hakkari Valiliğinden, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 2 güvenlik

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde park halindeki otobüsten mazot çalındı. Alınan

"Filenin Sultanları", Kanada'da oynanan 2022 FIVB Milletler Ligi’nin

Antalya'nın Alanya ilçesinde otomobilin çarptığı elektrikli bisikletin

Ödemiş'te yüksek faizle borçlandırdıkları kişileri darbederek

Antalya'nın Serik ilçesinde kamyonetin çarptığı temizlik görevlisi

Antalya'da kendisini istihbarat görevlisi olarak tanıtarak Alman vatandaşının

Muğla'nın Ula ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 4 şüpheli

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’da

İzmir'in Bergama ilçesindeki ağaçlandırma sahasında çıkan

Antalya'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerle kutlandı. Kaleiçi

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının Türk

Çine’de esnaflık yapan Necip Ertuğrul ile bir şirkette çalışan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli

Aydın’ın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Türkiye Şampiyonları, İl Milli

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Uzman

Organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1500 hakim ve savcı adayı alınacağını, sınavın 26-27 Kasım'da

Denizli'nin Buldan ilçesinde genç kızı taciz ettikleri öne

Aydın'da Liseye Geçiş Sistemi Sınavı'nda (LGS) 90 sorunun hepsini doğru

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediye olarak simit üretimine

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin 1.Olağan Genel

Aydın'da iki kamyonun çarpışması sonucu 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Tarımda suyun ürüne doğru zaman ve miktarda verilmesi için dronların

Türkiye'nin gözde ören yerlerinden Pamukkale'yi yılın ilk 6

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılına ilişkin devlet destekli tarım sigortaları

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bir sözünü daha tuttu. Belediyeye

Muğla'da tarihi Arasta Çarşısını canlandırmak amacıyla Muğla İçin

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde, heyelan nedeniyle kaya kütlelerinin