Takip Et

SON DAKİKA

Muğla'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri sürüyor

23 Mayıs 2022, Pazartesi 09:01

     


Muğla'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliklerde, katılımcılara yöresel yiyecekler ikram edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde düzenlenen Muğla'ya özgü yöresel lezzetlerin yer aldığı programa katıldı.

Etkinlikte Muğla Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Taner Kökten tarafından hazırlanan yöresel ürünler tanıtılarak basın mensuplarına ikram edildi.

Tavlı, programda yaptığı konuşmada, 21-27 Mayıs arasının Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanacağını ve tanıtım konusunda çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Muğla'nın gastronomi ve yemek kültürü potansiyelinin ön plana çıkarılması ve tanıtımının oldukça önemli olduğuna değinen Tavlı, deniz, kum, güneş turizminin yanında sağlık, kültür, spor ve gastronomi turizminin altyapısını oluşturmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise Kültür ve Turizm Bakanlığının gastronomi alanında etkili tanıtımlar yaparak dünya turizminin dikkatini bu yöne çekmeyi hedeflediğini, Muğla'da da bu konuda çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Muğla Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Taner Kökten ise Muğla'da yüzyıllardır yapılan yöresel ve coğrafi işaretli kahvaltılık ürünleri aynı masada topladıklarını ve ticari bir ürün olarak tanıtımı konusunda Muğla Vakfı’nın destek verdiğini söyledi.

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KURULDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı daha sonra Akyaka'daki yerel üretici pazarını ziyaret etti.

Stantları tek tek gezen Tavlı, üreticilerden ürünler hakkında bilgi aldı.

Menteşe ilçesinde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Kötekli Mahallesi'nde kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bölgedeki aşçılık dernek başkanları ve aşçılık bölümü öğrencileri katıldı.

Daha sonra MSKÜ'ye bağlı Meslek Yüksekokullarının aşçılık bölümü öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Çiçek ve Bingöl tarafından verildi.

Programın ardından öğrencilere ve vatandaşlara yöresel yemek ikram edildi. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler