Takip Et

SON DAKİKA

Söke'nin tarihini müze ziyaretleri ile öğreniyorlar

16 Aralık 2021, Perşembe 11:42

     


Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği’nin Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında ilçedeki öğrencilerin Söke’nin kültürel değerlerini yerinde ziyaretleri devam ediyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Proje kapsamında öğrenciler, Söke Belediyesi Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi Kent Müzesi, Kemalpaşa Mahallesinde bulunan ve restorasyonları tamamlanan tarihi konakları ziyaret ederek, yetkililerden Söke tarihi ile ilgili bilgi alıyor.

Öğrenci grupları, Kent Müzesinin yanı sıra tarihi Uzbek Konağı ve Nuh Bey Konağına yaptıkları ziyaretlerde, ilçenin kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buluyor.

KENT MÜZESİ VE ÇOCUK OYUNCAK MÜZESİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Söke’nin geçmişten bugüne yaşam tarzı, eski meslekler gibi birçok envanteri içinde barındıran Söke Belediyesi Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi, nostalji çocuk oyuncaklarını barındıran Çocuk Oyuncakları Müzesi’yle de geçmişi günümüze taşıyor. Çocuklar geçmişte büyüklerinin oynadıkları oyuncakları yakından tanırken, oyunlar hakkında bilgi ediniyor. Bazı oyuncaklarla oynama heyecanını da yaşayan çocuklar, öğrenirken keyifli anlar da yaşıyor. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler