Takip Et

SON DAKİKA

Köşk MYO öğrencileri Söke Un’u ziyaret etti

9 Haziran 2022, Perşembe 15:31

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri,Tahıl-II dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül eşliğinde Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Söke Un Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

33 öğrencinin katıldığı 3 grup halinde gezilen fabrikada un projesi anlatıldı. Öğrencilere; buğdayın satın alma süreci, yapılan analizler, buğdayın kırılması, öğütülmesi ve paketlenmesi işlemleri, ilgili yerlerde gösterildi. Fırıncılık bölümünde yapılan incelemelerde, laboratuvar bölümünde yapılan analizler ile elde edilen ürünlerin görselleri karşılaştırılarak, üretim izni verildiği belirtildi.

Öğrenciler açısından etkinliğin oldukça faydalı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül, “Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Söke Un İşletme Müdürü Volkan Akın, Üretim Müdürü Mustafa Yaman ve çalışanlarına, ulaşımımızı sağlayan Köşk Belediyesi Başkanı Nuri Güler’e ve çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

Öğrencilerin sorularının yetkililer tarafından yanıtlandığı ve interaktif olarak gerçekleşen etkinlik, Fırıncılık Bölümünde öğrenciler için hazırlanan hediyelerin ikram edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler