Takip Et

ASKİ’den 'mühendislik harikası' hizmet

Koçarlı’nın Çakırbeyli Mahallesi halkının 'mühendislik harikası' olarak nitelendirdiği kanalizasyonun kokusu ve sağlık tehdidi oluşturan sinekleri, vatandaşları çileden çıkarttı. Mahalleli bu sorunun giderilmesi için yetkililere seslendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi’nden geçen Sarıdere Çayı’nın içine yapılan kanalizasyon vatandaşı çileden çıkarttı. Son yaşanan şiddetli yağışlar sonrası dolan deredeki kanalizasyon bacaları tıklandı. Tıkanana bacalardan dolayı oluşan kötü koku, sinek ve haşereler Çakırbeyli halkının sağlığını tehdit ediyor.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖTÜ KOKU VE SİNEĞE RAĞMEN İLAÇLAMA DA GERÇEKLEŞTİRMEDİ”

2019 yılında yapılan kanalizasyonun son yaşanan afetle beraber tıkandığını ifade eden Çakırbeyli halkından Dündar Budaklı, “Kanalizasyonumuz 2019 yılında yapıldı. Yapıldığı ilk günlerde herhangi bir şikayetimiz yoktu, ancak geçen yıl yaşanan taşkın olayından sonra dere yataklarına yapılmış olan kanalizasyon bacaları afetten dolayı doldu. Bu bacalar dolunca atık sular, kanalizasyon suları komple Sarıdere Çayı’na akmaya başladı. Bu durumdan dolayı yazın çekilmez bir koku ve sinek mevcut. Büyükşehir Belediyesi kötü koku ve sineğe rağmen ilaçlama da gerçekleştirmedi. Koçarlı Belediyesi bu konuda bizlere yardımcı oldu, her aradığımızda hiç olmazsa ilaçlama için ekip gönderdi” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERDEN İSTEĞİMİZ ÇOK ZOR BİR ŞEY DEĞİL”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne kanalizasyon sorununu ilettiklerini ancak bir çözüm bulunamadığını ifade eden Budaklı, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce defalarca şikayetimizi dile getirdik. Bacaları açmak yerine gelip bir araba ile foseptik çeker gibi pisliği çekip gidiyorlar, bir daha da gelmiyorlar. Ancak bu çekilen baca aynı gün tekrar doluyor. Biz kanalizasyonun açılması için bacaların temizlenmesi gerektiğini söyledik, gelin yardımcı olalım, yerlerini gösterelim diye belirttik. Ama gelen giden olmadı. İlgilenen olmayınca biz de bu sıkıntılar yaşamak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden isteğimiz çok zor bir şey değil, sadece afetten dolayı dolan baca dedikleri şeylerin açılması. Zaten sonrasında bu sistem rahat bir şekilde çalışacak” şeklinde konuştu.

“BUNDAN İŞLETME OLARAK BİZ DE MÜŞTERİLERİMİZE ÇOK RAHATSIZ”

Mahallede 16 yıllık kasap Uğur Öner, kokudan ve sinekten şikayetçi olduğunu ifade ederek, “16 yıllık işletmeciyim, kanalizasyondan dolayı çok rahatsızız. Kokudan ve sinekten şikayetçiyim, gıda maddesi üzerine hizmet verdiğimiz için karasinek ve sivrisinek eksik olmuyor. Koku da rüzgâr estikçe işletmemizde doluyor. Buda dışardan sanki bizim dükkanımız kokuyormuş gibi bir hava veriyor. İşletmemizde tel kapı, pencerelerimizde sineklik olmasına rağmen sinekler yine girip çıkıyor. Bundan işletme olarak biz de müşterilerimize çok rahatsız. Yetkililerden kanalizasyonun bir an önce yapılmasını rica ediyoruz” dedi.

“MÜHENDİSLİK HARİKASI VAR BURADA”

Esnaf Rahmi Işıklı mühendislik harikası olarak nitelediği kanalizasyonla ilgili, “Kanalizasyonla ilgili çok büyük sıkıntımız var. Altı aydır kanalizasyon kokusundan bıktık. Sivrisinekten, böcekten bıktık. Dükkanlarımızın içine kadar giriyorlar. Şikayet ediyoruz, muhtara söylüyoruz, muhtar ASKİ’yi arıyor. ASKİ yetkilileri foseptik çukurunu boşaltmak için geliyor, ancak kesin çözüm yok. Mühendislik harikası var burada. Çünkü kanalizasyon çayın içine döşenmiş “Biz yaptık oldu” dediler geçtiler. Böyle bir şey olamaz. Bu nasıl temizlenecek? Çay geldi mi tıkanıyor, Topuklu Efe’nin evinin yanından geçip aşağıda bir çukura toplanıyor. Yani bir gideri yok. Normalde Menderes’in çiftliğinin olduğu yerden çekilecekti ama maalesef oraya varmadan su burada birikiyor. Köyün kanalizasyonu buradan akıyor. Biz de akşamları duramıyoruz, rüzgârın estiği yöne doğru olan evler sürekli kokuya maruz kalıyor. Sinekten duramıyoruz, vatandaşlarımıza günahtır. Bir de kanalizasyon parası alıyorlar, su parası alıyorlar ama kanalizasyon dışarı akıyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.