Takip Et

Boydere halkında ölüm korkusu

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Boydere Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yaşanan sel felaketi sonrası yıkılan köprünün bir an önce yapılmasını istedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

35 yıldır Boydere Mahallesi’nde yaşayan Filiz Tıraşoğlu köprünün yıkıldığını, yaşanan her sel felaketinde aynı korkuyu yaşadıklarını söyledi.

“BU ÇAĞDA FELAKETİ YAŞAMAK BİZİ ÜZÜYOR”

Tıraşoğlu, “Evvelsi gün gece 03.00’da yağmur başladı. Yağmur yağacağından haberimiz vardı ama bu kadar olacağı aklımıza gelmedi. Gece kalktık dere taşmış zaten. Suya ne yapabiliriz ki? Yıktı götürdü. Derenin ötesine geçemedik. Köprü yıkıldı. Bu dere bizim için tehlike saçıyor. Derenin kenarındaki evde yaşayanlar mağdur. Suyun önüne geçemiyoruz. Bazı evlerde bir şey yok ama bu taraflardaki evleri su bastı. Yaşlı insanların evi sular altında kaldı. Bu çağda sel felaketini yaşamak bizi çok üzüyor. Yetkilerden derenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Biz bir daha sel yaşamak istemiyoruz. Aynı şekilde aynı şeyleri yaşamak bizi üzüyor. Bu dere yapılmadan önce taşkınlar olmuyordu. Dere olduktan sonra her yağmurdan sonra taşkın oluyor. Geçen senelerde de yaşadık bu felaketi. Yukardan gelen pislikler derenin önünü kapatıyor. Tıkanan deredeki sular evlere giriyor. Mezarlıklar bile mahvoldu. Yatan ölülerimiz bile suyun içinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

“BEYAZ EŞYALARIMIZ SULAR ALTINDA KALDI”

Ailesiyle birlikte Boydere Mahallesi’nde yaşayan bir çocuk annesi Ayşe Özen yaşadıkları korku dolu anları gözyaşlarıyla anlatarak yetkililerden yardım istedi.

Özen, “Gece başlayan yağmur felakete dönüştü. Suyla birlikte dereye gelen taşlar köprünün altını tıkadı. Geri gelen su bahçemize girdi. Salon ve mutfak su doldu. Beyaz eşyalarımız bozuldu. Sudan evin arkasındaki pencereden kaçtık. Önce çocuğumu kurtardım. Daha sonra jandarmayı aradım. Evde mahsur kaldığımızı söyledim. Ağabeyim ve babam dışarıdaydı. Hepimiz can derdine düştük. Daha sonra taşkın oldu zaten önüne geçemedik” dedi.

“BİR CAN PAZARDA BULUNMUYOR”

Yıkılan köprünün bir an önce yapılmasını isteyen Özen, “Bu köprünün yapılmasını istiyoruz. Devlet Su İşleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi’nden destek bekliyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Yarın bir gün yine yağmur yağdığında tekrar sel olduğu zaman ben evimden cenaze çıkarmak istemiyorum. Ben bu acıyı yaşamak istemiyorum. Başka memleketlerde de oldu tamam ama ben gerçekten bu köprünün düzeltilmesini istiyorum. Biz bu olayı her yağmurda yaşıyoruz. Bunu bütün yetkililer de biliyor. Geçen sene yardım yapıldı. Bu sene de geldiler sağ olsunlar. Ama bir can bir pazarda bulunmuyor. Giden geri gelmiyor. Bu köprü yapılsın. Ben başka bir şey istemiyorum. Benim hiç kimseden bir çıkarım yok ben sadece devletimizden bu köprünün yapılmasını istiyorum.

“BİR İNSANIN CANI BU KADAR UCUZ OLAMAZ”

Üç yıldır sel felaketi yaşadıklarını söyleyen Özen, “Vatandaş mağdur olmasın. Olmamalı. Söke’de sel oldu. Üç kişi öldü. Bir insanın canı bu kadar ucuz olamaz. Belediyeler gelsin. Özlem Çerçioğlu da gelsin, Nedim Kaplan da gelsin. Nedim Kaplan açıklamayı yaptı, elimizden geleni yapacağız dedi ama hiçbir hareketlilik yok. Ben buradan bir can kaybettiğim zaman önemi yok. Benim babam 70 yaşında tek başına evin önünde biriken çöpleri atıyor. Ben bu durumu belediyelere bildirdim. Ben sadece bu köprünün yapılmasını istiyorum. Üç yıldır evimi su basıyor. Beyaz eşyalarımız suyun içinde kaldı. Ben çamaşırımı yıkayamıyorum. Geçen sene de aynı şey oldu Devlet Su İşleri’nin misafirhanesinde kaldım. Bu köprünün yapılması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.