Takip Et

/>

SON DAKİKA

Dünya’da bir ilk olan fuar Ankara’da gerçekleşiyor

30 Mart 2022, Çarşamba 16:34

     


Dünyada ilk olma özelliği taşıyan EKO İklim Fuarı, Ankara Kongre Merkezi’nde başladı. 2 gün boyunca ilgilileri ile buluşmaya devam edecek olan fuar özellikle çok sayıda çocuk ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Fuar, ayrıca çok sayıda önemli konuğun da buluşma noktası oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Fuara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan organizasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karaaslan, “Hakikaten bugün Ankara uluslararası niteliği de olan büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Hem ekonominin hem de iklimin birlikte değerlendirildiği İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Uyum kapsamındaki politikalarımızın tartışıldığı, konuşulduğu, geleceğe dair yeni kararların alınmasında önemli tartışmaların zemin oluşturacağı büyük bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok paydaşı olan bir etkinlik. Başta Ankara Ticaret Odası olmak üzere bütün paydaşların katkısı son derece önemli. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Türkiye için ortaya koyduğu çok büyük bir hedef var aslında, 2053 hedefleri. Bu hedefin de en net ve somut çıktısı emisyon ile ilgili olacak. 2053’de net sıfır emisyon hedefi var Türkiye’nin. Bu süreci aynı zamanda yeşil kalkınma dönemi olarak da adlandırıyoruz. İşte böyle bir siyasi idarenin ve böyle bir sahiplenmenin ardından sivil hayatın da meseleye bu denli sahip çıkmış olduğunu görmek hakikaten çok önemli. En çok da gençlerin ve çocukların açısından. Bugün burada da birçok çocuk ve genç var. Dünya’da bir ilk olan fuara ev sahipliği yapıyorlar” dedi.

"HEPSİ YAVAŞ YAVAŞ TÜKENİYOR"

Çiğdem Karaaslan, Fuar’ın amacı ve güncel iklim bozukluğu konuları ile ilgili şunları ifade etti:

“Bu öyle bir konu ki, belki ülkeler bir araya gelse bir şeyler değiştiremiyor. Fakat belki de yalnızca 1 insan alışkanlığını değiştirse çok şey değiştirmiş olabiliyor. Bizlere sunulan müthiş bir yelpaze var ve hepsi yavaş yavaş tükeniyor. Artık bu bir klişe olmaktan çıkıp hayatımızın gerçeği haline geldi. Önlem almak için son 10 yıl içerisindeyiz. Yani bu 10 yıl içerisinde artık bir şey yapmamız lazım. Geleceğe dair daha güzel günleri yaşayabilmemiz için bunlar şart. O yüzden gelecek nesillere emanet edeceğimiz bir dünya için yapabileceğimiz çok önemli sorumluluklar var. Ben, tüketmeden kullanma prensibini çok önemsiyorum. Evet, elbette su suya, toprağa ihtiyacımız var, tabii ki de kullanacağız. Ama bunu tüketmeden yapabilmek bugünün dünyasında mümkün. Dolayısıyla geri dönüşüm, sıfır atık çok önemli ve hayati bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Hepimiz bu konuların destekçisi olmalıyız” şeklinde ifade etti. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler