Takip Et

SON DAKİKA

“Bizans dönemine ait köprünün restore edilmesini istiyoruz”

26 Mart 2022, Cumartesi 15:50

     


Çine’nin Alabayır Mahallesi’nden geçen 1600 yıllık tarihi köprü, defineciler tarafından tahrip edildi. Mahalle Muhtarı Mutlu Elma, “Bizans dönemine ait bu köprünün restore edilmesini ve sahip çıkılarak tekrar turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Madran Dağı’ndan başlayıp, Çine Adnan Menderes Barajına uzanan ve barajı besleyen en büyük kaynak olan Gürlen Çayı üzerindeki Bizans dönemine ait köprü, tarihe meydan okuyor. Gerga Antik Kenti’nin de yer aldığı Alabayır Mahallesi'nin Muhtarı Mutlu Elma ve mahalle halkı, tarihi değerlerine sahip çıkılmasını istiyor.

“TALEPLERİMİZ VE BEKLENTİLERİMİZ VAR”

Definecilerin hedefi haline geldiği için köprünün etrafını saran ağaçları ve yabani bitkileri sürekli temizlediklerini ve görünür halde tutmaya çalıştıklarını belirten Muhtar Elma, “Burası aşağı yukarı 1600 yıllık Bizans döneminden kalma bir köprü. Bununla ilgili defineciler ve doğal koşullar sebebiyle tahrip olan yerlerinin restore edilip tekrar ülke turizmine kazandırılması yönünde taleplerimiz ve beklentilerimiz var. Bu konuda duyarlı olunmasını istiyoruz. Gerçekten çok önemli bir durum. Daha fazla yıpranıp yıkılır hale gelmemesi için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Defineciler çok fazla bu yapıyı ellemesin diye etrafını açıp temizlettik. Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlardan ricacı olduk ve sağ olsunlar bu konuda bizi kırmadılar. Artık köprünün restore edilmesi ve tekrar kazandırılması gerekmekte” dedi ve yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler