Takip Et
  • 25 Mayıs 2024, Cumartesi 12:02

Anne adaylarına müjde

AK Parti MKYK Toplantısında, doğum oranlarının azalması ve kadınların desteklenmesi tartışıldı. Toplantıda, anne adayları için çeşitli formüller ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında nüfusun azalmasıyla ilgili endişeleri dile getirmesinin ardından, AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında da doğum oranlarının azalması ve kadınların desteklenmesi konusu ele alındı. Takvim'de yer alan habere göre, çalışan kadınların çocuk yapma konusundaki endişe ve talepleri toplantıda değerlendirildi ve kadınların hem kariyer hem de çocuk yapmaları için hükümetin gerekli destekleri vermesi kararlaştırıldı.

Bir MKYK üyesi, özellikle doğum sonrası izinlerle ilgili kadınların taleplerini dile getirerek, 4 aylık doğum izninin yetersiz olduğunu ve kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı çalışma veya evden çalışma imkanıyla desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Bu konuda 1 yıllık izin seçeneği ve 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkanının gündeme getirilmesi ve adım atılması gerektiğini vurguladı.

Taleplere yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılacak her adımı desteklediklerini ifade ederek, özel sektörün de sürece dâhil edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Şimşek, özel sektöre destek olabileceklerini ve kaynak aktarımı konusunda bir problem olmayacağını ifade etti.

Ayrıca, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun toplantısında Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmet Koç'un doğum hızının düştüğüne dair veriler paylaştığına da yer verildi. Koç, eğilimin devam etmesi durumunda nüfusun azalarak 94 milyona ulaşabileceğini ve 3 çocuklu ailelerin yaygınlığının azaldığını belirtti. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.