Takip Et

SON DAKİKA

Nevruz Bayramı ADÜ’de coşkuyla kutlandı

24 Mart 2022, Perşembe 11:25

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) baharın müjdecisi Nevruz Bayramı Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen törenle kutlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Halkoyunları gösterisi, örs dövme, ateş üstünden atlama ve fidan dikme gibi etkinliklerle gerçekleşen kutlamaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Savaş Duman, Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hulki Başaloğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Oba, Güvenlik Şube Müdürü Satılmış Karakaya, SKS Daire Başkan V. Faruk Uludağlı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, ”Bizi biz yapan değerler, mili ve manevi değerlerimizdir. Türk gençleri olarak Nevruz Bayramı ise bizim milli değerlerimizin bir parçasıdır. Bizi bir bütün olarak tutacak değerlere sahip çıkmamız, bunları yaşatmamız gerekir. Türk ve İslam dünyasına saldırıların devam ettiği ve dünyanın şu an içinde bulunduğu sıkıntılı bir dönemde daha çok birlik ve beraberlik içinde olmamız ve bu kaynaştırıcı günlerde birbirimizi çok daha iyi anlamamız ve kendimizi bu alanda daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Nevruz’un milletimize sağlık ve afiyet getirmesi, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmasında Bestami Yazgan’ın doğa ve insan sevgisini anlatan ‘Gülü İncitme Gönül’ şiirinden de alıntı yapan Prof. Dr. Ölçücü, “Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül. Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül. Konuşmak bize mahsus, olsa da bir güzel süs, ‘Ya hayır de, yahut sus.’ Dili incitme gönül. Sevmekten geri kalma, Yapan ol, yıkan olma, Sevene diken olma, Gülü incitme gönül.” sözleriyle katılımcıların Nevruz Bayramı’nı kutladı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler