• 14 Eylül 2026, Pazartesi 15:51

Başkan Zencirci: “Büyükşehir 7 yıldır bu araziye hiç uğramadı”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci ile Büyükşehir yönetimi arasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı. Zencirci, arıtma tesisi yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri 42 dönümlük arazinin 7 yıldır bekletildiğini ve halen tarla vasfından çıkarılmadığını söyledi. Zencirci ayrıca ilçeler arasında çifte standart uygulandığını savundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı, ilçeler arasındaki tahsis tartışmasına sahne oldu. Sultanhisar Belediyesi’ne spor ve sosyal tesis tahsisini içeren 54. maddenin görüşüldüğü sırada söz alan Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Büyükşehir Meclis Başkanı Polat Bora Mersin ve Büyükşehir yönetimine tepki gösterdi.

“7 YILDIR BU ARAZİYE UĞRAMADINIZ”

Germencik Belediyesi’nin arıtma tesisi yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiği 42 dönümlük arazinin 7 yıldır bekletildiğini belirten Zencirci, arazinin halen tarla vasfından çıkarılmadığını söyledi. Büyükşehir yönetimine seslenen Zencirci, ilçelere eşit hizmet verilmediğini savunarak, Germencik’in de Sultanhisar’a yapılan tahsislerden yararlanmasını istediklerini ifade etti.

“17 İLÇEYE EŞİT HİZMET BU ŞEKİLDE Mİ OLUYOR?”

Germencik Belediyesi’nin 60 yıllık Aile Çay Bahçesi için daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis talebinde bulunduklarını belirten Zencirci, önergenin mecliste 42 oyla kabul edilmesine rağmen sürecin daha sonra farklı bir noktaya taşındığını söyledi.

Zencirci, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Germencik Belediyesi’nin 60 yıllık Aile Çay Bahçesi’nin tahsisini tıpkı Sultanhisar’a yapıldığı gibi istedik. Önergemiz 42 oyla kabul edilmesine rağmen maddeler geri gönderildi ve ardından Büyükşehir’in mahkemesiyle karşılaştık. 17 ilçeye eşit hizmet bu şekilde mi oluyor? 60 yıllık parkımızı elimizden alacağınıza gelin, madem hizmet etmek istiyorsunuz boş alanlarımızı 5-10 yıllığına size tahsis edelim, daha güzel parklar yapın. Amaç halka hizmetse kapımız açık.”

Meclis toplantısında yaşanan tartışmaların ardından Sultanhisar Belediyesi’ne spor ve sosyal tesis tahsisini içeren gündem maddesi oylanarak kabul edildi ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Zencirci ise komisyon raporunun ardından konuyla ilgili yeniden söz almak istediğini belirterek, Germencik’in taleplerinin takipçisi olacağını ifade etti. (SELİME AYDEMİR

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.