Takip Et

SON DAKİKA

Çerçioğlu’nun yardımcıları ve bürokratlarına ceza yağdı

21 Nisan 2022, Perşembe 22:49

     


2009-2014 yılları arasında Aydın Belediye Başkanı olarak görev yapan Özlem Çerçioğlu’nun daire müdürleri ve başkan yardımcılarına görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesi ile Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmasında ceza yağdı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Belediyesine imar tadilatı yapmak suretiyle başvuru yapan kişilerin kanuni haklarının engellenerek görevini kötüye kullandıkları ve kamu zararı oluşturdukları gerekçesi ile dönemin Belediye Başkan Yardımcıları Sümran Ünal ve Kamil Kaya, hali hazırda ASKİ Genel Müdür Vekili olan Hakan Olgaç, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Uçar, Sağlık Daire Başkanı Ahmet Balcı, Dönemin Mali Hizmetler Müdürü Bayram Gül, Hukuk Müşaviri Melike Kallemoğlu, MHP’li Meclis ve Encümen Üyesi Murat Saltık ve bir dönem İmar Müdürlüğü yapan Tamer Toyran 10 ay ile 1 yıl 15 gün arasında değişen hapis cezaları aldı.

Aynı dönemde Başkan Yardımcılığı yapan ve ASKİ Genel Müdürü Vekili olduğu dönemde Çerçioğlu tarafından mobbinge uğradığı iddiasıyla görevden uzaklaştırıldığı konuşulan Cemalettin Küçükerol ise usulsüzlüklerle ilgisi olmadığını ispat ederek, hakkındaki suçlamalardan beraat etti. Ceza verilenler hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulanarak cezalara itiraz etme hakkının da olmadığı belirtildi.

Mahkemece verilen HAGİB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) kararı sonrası haklarında yüz kızartıcı suç olan görevi kötüye kullanma suçundan ceza alan memurların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Maddesinin e ve g bendinde belirtilen “Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak fiili Devlet Memurluğundan çıkarma cezası gerektiren fiiller ve haller arasında sayılmıştır” hükmü çerçevesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun halen Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetiminde üst düzey görev yapan bürokratlar hakkında idari yaptırım uygulaması gerektiği belirtiliyor. Herhangi bir idari işlem yapmaması halinde ise Başkan Çerçioğlu’nun konuyu kamuoyuna nasıl açıklayacağı merak konusu oldu. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler