Takip Et

SON DAKİKA

“Bu iş gerçekten benim hayatımı değiştirdi”

18 Haziran 2022, Cumartesi 14:34

     


Gazeteci Mehmet Aydın'ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına Pet Kuaför Osman Yıldız konuk oldu. Aydın’da bir ilk olan Pet Kuaför işletmesi ve gerçekleştirdikleri işlemler hakkında bilgiler veren Yıldız, “Bu iş gerçekten benim hayatımı değiştirdi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Pet kuaförü olma kararını nasıl aldığını ifade eden Yıldız, “Kendi kedim ve köpeğim var. Zaten onların bir bakım rutinleri var. Pandemi ile beraber evcil hayvan sayısı da arttı. Avluda besleyen kısım da var ama evinde besleyen kısım daha da ağırlaştı ve o hayvanların bakımlarının yapılması gerekiyor. Çünkü tüyleri uzuyor ve bakımlarının, tıraşlarının yapılması gerekiyor. Ben aslında bu işe kendi hayatımdan yola çıkarak başladım. Kendi kedim ve köpeğime bakım yaptırmak için İzmir’e götürüyordum. İzmir yerine Aydın’da neden yok diye düşündüm ve sertifikalarımı tamamladım. Ardından Aydın’da böyle bir yer açmaya karar verdim. İlk açtığım zaman gerçekten çok güzel tepkiler aldım. ‘İzmir’e gitmekten kurtulduk, artık Aydın’ımızda da var’ şeklinde dönüşler geldi. Şu an her şey hayal ettiğimden de iyi gidiyor. Her geçen gün sayı artıyor. O yüzden belli bir portföyü kendim oluşturuyorum. Çünkü pet kuaförlüğü Aydın’da bilen kısım da vardı, bilmeyen kısım da vardı. Umuyorum ki her şey böyle güzel devam eder” dedi.

“HAYVANLARI CANIMIZDAN ÇOK SEVİYORUZ”

Yıldız, “Zevk aldığım bir işi yapmak benim için gerçekten çok keyifli oldu. Çok güzel zaman geçiriyorum. Hayvanlarla birlikte olmaktan zaten mutluyum. Hayvanların da yüzlerinden ne kadar mutlu olduklarını da anlayabiliyorum. Kullandığımız şampuanlar, kremler, makinalar, makas uçları onlara zarar vermeyecek ürünler. Hayvanları canımızdan çok seviyoruz. O yüzden kullandığımız ürünlere de haliyle dikkat etmek zorundayız. Hayvan sevgim beni şu an bu noktaya getirdi. Bu işe dair gerçekten ilk başta bir bilgim yoktu. Fakat hayvan beslemeye başladıktan sonra böyle bir ihtiyacın olduğunun farkına vardım. Hayvan beslemeye başladığınızda banyosu, tırnak kesimi, tüyleri, göz ve kulak bakımlarının mecbur olduğunu görüyorsunuz. Bu iş gerçekten benim hayatımı değiştirdi” diye konuştu.

“ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇOCUKLAR AÇISINDAN TEHLİKELİ BİR DURUM”

Yıldız, “Şu an kedilerde tüy dökümünün tam mevsimi. Eğer gerekli bakımları yapılmazsa çok fazla tüy dökülüyor ve haliyle evde yaşayanları da rahatsız ediyor. Özellikle küçük çocuklar açısından tehlikeli bir durum. Anestezili tıraş dediğimiz bir şey var. Yılda yalnızca 1 kez yapılabiliyor. Çünkü kedilerin bünyesi çok fazla anesteziyi kaldırmıyor. Fakat ben anestezi kullanmıyorum. Bana yılda 3 kez bile tıraşa getirilen kediler var. İşletmemiz genellikle kedi ve köpek ağırlıklı. Fakat arada tavşan ve kuş gibi canlılar da geliyor. Köpekler biraz daha fazla geliyorlar. Çünkü kedilerin sadece mevsimsel tıraşları var. Faka köpeklerin makasla her ay yapılan tıraşları var ya da kafası düz, yuvarlak olsun gibi birden fazla seçenek yapma şansı var. Köpeklerde gerçekten çok seçenek var. Ayrıca hayvanların tüy yapıları da farklı. Kedi kendini yalayarak temizleyebiliyor. Fakat köpek temizleyemiyor. O yüzden o hayvan için tüy bakımı büyük bir ihtiyaç” ifadelerini kullandı.

“MUTLU BİR ŞEKİLDE GELİP YİNE MUTLU BİR ŞEKİLDE AYRILIYORLAR”

Yıldız, “Bu iş dışarıdan bakınca bir lüksmüş gibi görünebilir. İlk başlarda köpeklerini yılda 1 kez tıraş ettirmeye gelen müşterilerim oluyordu. Ardından zaman içerisinde yılda 4 kez gelmeye başladılar. Çünkü hayvanın bakımlı halini gördüğünüz zaman evde kullanımının daha rahat olduğunu fark ettiler. Evde bakılan ırkların hemen hemen hepsi tüyleri ile ünlü olan köpekler. Bu hayvanların tüylerinin bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekiyor. İnsanlara da kızamıyorum, kimi zaman kendileri hayvanlarını tarayamıyor bile yoğunluktan. Böyle olunca benden hizmet alıyorlar. Çünkü bende tıraş dışında genel hizmet de var. Irkına özel tarak, ırkına özel şampuanlarla bakımını yapıyoruz. Yani illa ki tıraş zorunlu değil. İşlem sırasında normalde sahibini ısıran köpek bana gayet sakin bir şekilde yaklaşım sergiliyor. Ayrıca özellikle veterinerlerde hayvanlar korktuğu için korku hormonu bırakıyor ve dolayısıyla sonra gelen diğer hayvanlar da bunu hissedip korkuyorlar. Fakat bize gelen hayvanlarımızın hepsi mutlu bir şekilde gelip yine mutlu bir şekilde ayrılıyorlar” dedi. (ORKİDE ÜLKER / NİSA KIZILKAYA) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler