Takip Et

SON DAKİKA

Ukraynalı öğrencilere Türk kültürünü tanıtacaklar

17 Ekim 2020, Cumartesi 15:32

     


Yeniz İz Derneği tarafından hazırlanan proje ile Ukraynalı öğrencilere Türk kültürünün tanıtılması amacıyla seramik çamurundan süs eşyaları yapılacak.

Yeni İz Derneği’nde görev alan Ayşen Elalmış tarafından hazırlanan proje ile Ukrayna'daki Brovary Ortaokulu öğrencilerine Türk kültürü tanıtılacak. Efeler’de hizmet veren Neşeli Oyunlar Atölyesi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte, Ukraynalı öğrenciler ile online bir çalışma gerçekleşecek. Çalışmada, Türk geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak yapımı ile tarihçesi de anlatılacak.

“DİĞER ÜLKELERLE DE FARKLI PROJELER İÇERİSİNDEYİZ”

Amaçlarının hem Türk kültürünü dünyaya tanıtmak hem de çocuklarının yabancı dillerini geliştirmek amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını dile getiren Yeniz İz Derneği Başkanı Perihan Yıldırım, “Derneğimizin yönetiminde görev alan Ayşen Elalmış hocamızın hazırladığı projeye, yine dernek üyemiz Neşeli Oyunlar Atölyesi işletmecisi Ayşe Harmankaya Güzel ev sahipliğini yapmak istedi. Bu projedeki amacımız, çocuklarımızın yabancı dil bilgilerini geliştirmek, kültür mirasımız olan el sanatlarımızı da dünyaya tanıtmak. Aydın ilimiz bilindiği üzere bir medeniyet beşiğimiz. Kültürel mirasımız da oldukça fazla. 20 Ekim Salı günü Ukraynalı öğrencilerle yapacağımız online atölye çalışmasında, çömlek yapımını gösterip tarihçesini anlatacağız. Hep birlikte seramik çamurundan süs eşyaları da yapacağız. Bu etkinliğimiz, dernek üyesi ailelerin çocukları ile Brovary Ortaokulu’nda eğitim gören 20 kişilik bir sınıf ile online olarak gerçekleştireceğiz. Bu bizim için bir başlangıç ve diğer ülkelerle de farklı projeler içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler