Takip Et

/>

SON DAKİKA

Söke Tarihini Öğreniyor projesinde sezon finali yapıldı

15 Haziran 2022, Çarşamba 11:00

     


Söke Tarih Araştırmaları Derneğinin hazırlayıp, Söke Kaymakamlığı, Söke Belediyesi, Söke Milli Eğitim Müdürlüğü ve Söke Kent Konseyi ile birlikte hayata geçirdiği Söke Tarihini Öğreniyor Projesi eğitim yılı içerisinde gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin sezon finali Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi bahçesinde yapıldı.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Devrim Yerli, Dr. Mustafa İberya Arıkan, ADÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Fatma Neval Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Beleidyesi Kültür Müdürü Hüseyin Batir, Kent Konseyi Başkanı Saliha Ondört, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke tarihine ve projeye ilgi duyan vatandaşların katıldığı törende, öğrenciler mini konser verdi.

Proje kapsamında yıl içerisinde Sökenin tarihi yerlerini ve tarihi konaklarını ziyaret ederek bilgi alan öğrenciler arasında düzenlenen fotoğraf, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği etkinliğin açılışında konuşan Söke Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı İsmail Caner Genç, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte ayrıca projeye destek veren kurum yöneticilerine teşekkür belgesi takdim edilirken, Dernek Başkanı İsmail Caner Genç, konuşmasında derneklerinin kuruluşunun yeni olmasına rağmen yaklaşık 30 yılı aşkın bir süre Söke tarihi ile ilgili araştırma içerisinde olduklarını söyledi. Genç, ”Araştırmalarımızda Güney Afrika'dan Amerika’ya uzanan araştırmalarımızda Söke'nin geçmişine yönelik gün ışığına çıkmayan bilgi ve belgelere ulaştık. Bu güne kadar araştırmalarımızı topladığımız üç ayrı kitap ve dört dergimiz yayınlanırken, bu eserlerin Söke'miz için çok iyi bir kaynak oluşturduğunu düşünüyoruz” dedi.

Etkinliğin sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve onların eserlerinden oluşan sergi protokol tarafından gezildi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler