Takip Et
  • 15 Mayıs 2024, Çarşamba 16:34

Aydın’ın tehlike saçan kavşağına sinyalizasyonlu çözüm

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde tehlike saçan ve sürekli trafik kazalarının yaşandığı Serçeköy Mahallesi Kavşağı’na ışıklı sinyalizasyon kuruldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Serçeköy Mahallesi Muhtarı Rıza Sarıkaya, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın desteği ile en büyük sorunlarının giderildiğini ifade etti.

Aydın-Denizli Karayolu Serçeköy Mahallesi Kavşağı’nda sık sık yaşanan kazalar nedeniyle tehlike saçtığı gerekçesi ile Mahalle Muhtarı Rıza Sarıkaya’nın, “Bu kavşağa biran önce sinyalizasyon kurulmasını bekliyoruz” başlıklı haberi, geçtiğimiz aylarda Denge Gazetesi’nde yer almıştı. Gazetemizde yer alan haberin ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Muhtar Sarıkaya’nın talebine duyarsız kalmadığı ifade edildi.

Trafik akışının en yoğun olduğu noktalardan birisi olduğunu belirten Muhtar Rıza Sarıkaya, kendi mahallelerinin yanı sıra, Aşağı Kayacık, Yukarı Kayacık, Gölcük ve Pınardere Mahallesi’nin üst kısmında ikamet eden vatandaşlar ile karayolunu kullanan diğer sürücüler için tehlike oluşturan kavşak için beklediği çözümün gerçekleşmesinden çok mutlu olduğunu ifade etti. Muhtar Sarıkaya, “Serçeköy Mahallemiz ile karşıda bulunan Aşağı Kayacık, Yukarı Kayacık, Gölcük mahalleleri ile aynı kavşağı kullanıyoruz. Hemen az gerimizde de Pınardere Mahallesi var. Bu mahallemizi de yol iki ye böldüğü için mahallenin bir kısmı bu kavşaktan dönüş yaparak gitmek zorundalar. Bu kavşak o kadar yoğun bir kavşak ki, sinyalizasyon olmadığı için her an tehlike ile karşı karşıyaydık. Bu ışıklı sinyalizasyonun kurulması için uzun süre mücadele verdim, kurumların kapılarını adeta aşındırdım. Ancak, yaklaşık 4 ay önce burada yaptığımız haberin ardından Milletvekilimiz Mustafa Savaş devreye girdi. Karayolları ekiplerimizde buradaki gerekli çalışmaları yapıp sinyalizasyonu kurdu. Dün akşam saatlerine yakın bu sinyalizasyon aktif olarak çalışmaya başladı, bizler de rahat bir nefes aldık. Emeği geçen herkese, mahalle halkım adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.