Takip Et

Azerbaycan tarihine ışık tutacak kitap Ankara’da tanıtıldı

15 Mayıs 2022, Pazar 12:47

     


Ankara Adnan Ötüken Halk Kütüphanesi’nde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Dışişleri Bakanı, çağdaş Azerbaycan cumhuriyetinin ilk olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi ünvanına sahip diplomat, yazar ve siyasetçi Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov’un yazmış olduğu Atropatena - Adorbaygan Adlı Devletin Doğuşu kitabının tanıtımı ve imza günü gerçekleştirildi.

Ötüken Kitap Kulübü’nden sayın Fuat Yakar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen kitap tanıtımında öncelikle Fuat Yakar açılış konuşmasını yaparak Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ve kütüphanenin bünyesinde faaliyet gösteren Ötüken Kitap Kulübü’nün yaptığı işlerden ve bugünkü imza gününden bahsederek Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Dışişleri Bakanı, çağdaş Azerbaycan cumhuriyetinin ilk olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi ünvanına sahip diplomat, yazar ve siyasetçi Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov’u kütüphanelerinde ağırlamaktan memnun olduklarını dile getirdi. Daha sonra konuşma yapan kitabın yayıncısı Zengin Yayıncılığ’ın kurucusu ve genel yayın yönetmeni Sevinç Fırat Zengin Yayıncılıkla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra konuşma yapan Türkiye'de İlk kez yayımlanan Rus Klasiklerinin çevirisini yapan Emekli Öğretim Üyesi Sayın Şefika Hüseyin de çevirdiği kitaplar ve onların meziyetleriyle okurlara bilgi verdi.

Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Dışişleri Bakanı, çağdaş Azerbaycan cumhuriyetinin ilk olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi ünvanına sahip diplomat, yazar ve siyasetçi Prof. Dr. Hasan Azizoğlu Hasanov yazmış olduğu Atropatena - Adorbaygan Adlı Devletin Doğuşu kitabıyla katılımcılara bilgi vererek bu kitabın Azerbaycan ve genel olarak Türk tarih bilimine farklı bir soluk getireceğinden emin olduğunu söyledi. Geniş araştırma ve analiz sürecinden kitabın ortaya çıktığından bahseden Hasanov Azerbaycan devletçilik tarihinde rolü olan tüm Türk boylarına bu kitapta yer verildiğine özellikle dikkat çekti. Tarihin canlı bir varlık olduğuna vurgu yapan diplomat ulusal kimliğimizin bu coğrafyada tarihin tüm evrelerinde mevcut olduğunu belirtti.

Söyleşide Çankaya Kaymakamı Sayın Hüdayar Mete Buhara ve Azerbaycan Büyükelçiliği'nden Sayın Elkhan Zeynalov da hazır bulundular. Söyleşi yazarın kitabı imzalamasıyla son buldu.

Zengin Yayıncılığ’ın kurucusu ve genel yayın yönetmeni Sevinç Fırat basına verdiği demeçte bu tür organizasyonları bundan sonra da devam ettireceklerini söyledi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler