Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Soruların hepsi karşılıksız"

14 Eylül 2021, Salı 12:54

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Seyhan, "Aydın'da bizim sorduğumuz soruların hepsi karşılıksız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin resmi yazıyla bile yalan söylediğini ifade eden Seyhan, “Geçtiğimiz hafta ulusal medyada birçok haber sitesinde yayınlanan CHP’li belediye resmi yazıyla yalan söyledi başlıklı haberler var. Aydın’da bir ihaleye fesat karıştırma davası açılmış, haleye fesat karıştırma davası açılan sanıklardan birisi Aydın’ın meşhur danışmanlarından Erkan Karaaslan. Diğer tarafı da Aydın’da bir dönem genel sekreter yardımcılığı yapan ve hala Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin memuru olarak çalışan Özlem Bayraktaroğlu’nun birbirlerine hem duygusal ilişkileri olduğu kamuoyuna yansıdı, ondan sonra da Erkan Karaaslan’ın yönettiği şirketlere ihale verdiği ile ilgili bir dava başlatıldı. Bununla ilgili soru soruyor CİMER’e başvuru da bulunuyor sonra Valilik bu konu ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne diyor ki bu ikisi hakkında açılmış bir dava var mı, siz idare soruşturma yaptınız mı? Gelen cevap, ikili hakkında idari soruşturma açılmasına gerek yoktur çünkü açılmış bir dava yoktur ve verilmiş ihale yoktur. Aydın Büyükşehir Belediyesi bunu cevap olarak verirken Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na devam eden hem soruşturma hem de kovuşturma yer aldığı tüm kamuoyunca biliniyor. Yani göz göre göre Aydın Valisi İller İdaresi Müdürlüğü’ne yalan beyanda bulunuyor Aydın Büyükşehir Belediyesi ” dedi.

“SORULARIN HEPSİ KARŞILIKSIZ”

Gazeteci Emin Aydın’ın Özlem Çerçioğlu benim hakkımda şikayetçi olmuş. Sabah karakoldan arıyorlar, dedim haftaya gelebilirim ancak ifade vermeye. Özlem Çerçioğlu ve ekibi aleyhine 7-8 yıldır bekleyen şeyler var kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Bunlar şey diyorlar, suçu izleriz ama bu suçtan nasıl ceza almayızın yöntemlerini çözmüşler, ilişki ağını geliştirmişler ben öyle algılıyorum yorumuna Seyhan, “Hani birisi CİMER’e sormuş CİMER’de Valiliğe iletmiş, Valilik de Büyükşehir Belediyesi’ne sormuş Büyükşehir Belediyesi belge ile yalan söyledi haberi çıkmış ya, şimdi biz buradan açık açık Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na soralım. Siz bütün bu olanları biliyor muydunuz, biliyorsanız neden ASKİ Genel Müdürlüğü Vekili Hakan Olgaç hakkında idari soruşturma başlatmadınız? Neden görevine devam etmesine müsaade ediyorsunuz? Neden görevine devam ederken hiçbir şekilde bunu kamuoyuna açıklama gereği hissetmiyorsunuz? Şimdi müfettişler yine ASKİ’de inceleme yapıyorlar. Su tahakkuklarını sor, su tahakkukları silindi iddiası var. Su tahakkuklarının silinme iddiası öyle yenilir yutulur cinsten rakamlar olmadığını söyledik. ASKİ’de çalışan personellerin 5 yılda çok ciddi derecede servet edindiklerini söyledik. Nereden geliyor bu derenin bolluğu dedik. Soruların hepsi karşılıksız” dedi.

“NEDEN KAMUOYU, KAMU MENFAATİ İLE İLGİLİ KONULARDA BİLGİLENDİRİLMEZ?”

Seyhan, “Aydın’da su konusunda birçok haber sitesi bu konu ile ilgili haber yaptı. Bu konularla ilgili gündem yarattı. Bununla ilgili bir soruşturmanın da devam ettiğini duydum. Neden kamuoyu, kamu menfaati ile ilgili konularda bilgilendirilmez? Neden bazı dosyalarda gizlilik kararı konmasına rağmen 3 yıl geçip hiçbir işlem yapılmadan gizlilik kararıyla o dosyalar duruyor? Bozdoğan Madran’ın asıl sorumlusunun ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı olarak Özlem Çerçioğlu ve ASKİ’nin o dönem genel müdürü Özcan Dursun Korkmaz’ın olduğunu söylemiştik ama burada dosya takipsizlik kararı verildiğini, Danıştay'ın yargılansınlar demesine rağmen soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlandığını, Bozdoğan’ın ise Danıştay'ın itirazlarını kabul etmesine rağmen yürekli bir savcının hazırladığı iddianame ile şu anda 5. Duruşması yapılan bir konumda” dedi.

“RAKAMLAR ÇOK CİDDİ VE BÜYÜK”

Seyhan, “Danıştay 1. Dairesi demiş ki, siz bu uyu nereden aldınız Bozbel olarak? Bozbel ne? Bozdoğan Belediyesi’nin şirketi. Bozdoğan Belediyesi’nin şirketi Bozdoğan ASKİ Genel Müdürlüğü’nden almamış. İl Özel İdaresi kapanması gerekçesi ile ASKİ’ye devretmiş. ASKİ 2 lira 40 kuruşa vermiş özel bir şirkete. Sonra bunu değiştirmişler. Bozdoğan’da olduğu için kaynak önce Bozdoğan Belediyesi’ne devretmişler yönetmelik değiştirmişler. Sayıştay'ın kararı var yaptığınız yönetmelikler Sayıştay Kurulu’nca onanmak zorundadır demesine rağmen böyle bir onay almadan aykırı davranmışlar. Daha sonra da götürmüşler Bozdoğan Belediyesi’ne devretmişler, Bozdoğan Belediyesi şirketine devretmiş, şirket 3. Şahsa. Hiçbiri bir gün bile işletmiyor bunu. Rakamlar çok ciddi ve büyük. Özlem Çerçioğlu Aydın halkına içemediğiniz suyun tonunu 10 liraya satıyorum derken ama özel bir şirkete bunu 2 lira 40 kuruşa sattı, bunu kimse sormuyor. Siyasiler bu konuda duymamış görmemiş bilmemiş gibi davranıyorlar. Bununla ilgili Aydın Adliyesi’ne yapılan Danıştay'ın yargılansınlar demesine rağmen devam eden soruşturma takipsizlik ile sonuçlanıyor. Şimdi ben Aydın Adliyesi içinde görev alan arkadaşlara da sormak suretiyle şunu öğrenmek istiyorum, danıştayın verdiği karar savcının verdiği karardan düşük müdür? Bana birisi bunu hukuk dili ile anlatsın” dedi. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler