Takip Et

/>

SON DAKİKA

İncirliova'da yaşayan öğrenci servis olmadığı için okuluna gidemiyor

13 Eylül 2021, Pazartesi 18:06

     


İncirliova'nın Arpadere Mahallesinde yaşayan ve lise 1. sınıf öğrencisi olan Aslı Kırlıoğlu, servis olmadığı için okuluna gidemiyor. Okula gidemediği süreyi ailesiyle birlikte incir bahçesinde çalışarak geçiren genç kızın babası Süleyman Kırlıoğlu, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova'ya 27 kilometre mesafede bulunan Arpadere Mahallesinde yaşayan Aslı Kırlıoğlu, İncirliova Ahmet Çallıoğlu Lisesinde okuyor. Lise birinci sınıf öğrencisi olan Kırlıoğlu, servis imkanı olmadığı için okullar açıldığı günden bugüne eğitimine devam edemiyor. Okuluna gidemeyen Kırlıoğlu, babasıyla birlikte incir bahçesinde çalışıyor. Kızının okuldan uzak kalmamasını ve eğitimine devam etmesini istediklerini ifade eden baba Süleyman Kırlıoğlu, "Servis talebini İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettik, henüz herhangi bir çalışma yok. Kızım okulundan geri kalıyor. İncir bahçesinde bize yardım ediyor ama biz okuluna çok geç kalmadan devam etmesini istiyoruz" dedi.

Çiftçi olduğu için kendi imkanlarıyla kızını okula götüremediğini dile getiren Kırlıoğlu, "Kızımla aynı liseye giden ve Palamut'ta yaşayan diğer öğrencilere servis imkanı tanındı. Palamut Mahallesi bizim köye çok yakın ama buraya servis uğramıyor. Talebimizi ilettiğimizde ise ek ücret ödenmesi gerektiğini söylüyorlar. Biz kızımızın da okuluna devam etmesi için servis imkanının tanınmasını istiyoruz. Yetkililer lütfen sesimizi duysun" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler