Takip Et
  • 13 Nisan 2024, Cumartesi 16:52

Çine Kuvayı Milliye Müzesi’nde buluştular

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ramazan Bayramı’nın 3. Günü Çine Kuvayı Milliye Müzesi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde buluştu.

Ankara Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın ve yönetiminin organize ettiği bayramlaşmaya, Çine Belediyesi Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Çine Eski Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, Derneğin 4. Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Özçakır, Alabanda Kültür Derneği Başkanı Nuri Şenkaya, İstanbul Aydın İli ve İlçeleri Eğitim ve Araştırma Vakfı önceki dönem başkanı Aydın Çetin ve vakıf üyeleri, İzmir’de faaliyet gösteren Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kazım Çakır, dernek üyeleri ile derneğe katkı sağlayan ve destek olan Aydınlılar katıldı.

Dernek Başkanı Halil Apaydın yaptığı açılış konuşmasında, “Dernek olarak düzenlediğimiz bayramlaşmada uzun zamandır görmediğimiz hemşehrilerimizi görmekten çok mutlu olduk. Bugün burada hem bayramlaşma, hem derneğimize farklı zamanlarda destek olmuş hemşehrilerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak, hem il ve ilçelerimizin önemli yerlerini tanımak ve tanıtmak ve Çine ilçemizin önemli tarihi ve kültürel bir mekanı olan Kuvayı Milliye Müzesinin gezerek bilgi sahibi olmak amacıyla toplandık. İstanbul ve İzmir ilimizde faaliyet gösteren Aydınlı dernek yöneticilerimizin de katılmasından mutlu olduk” dedi.

Dernek olarak 64 öğrenciye burs verdiklerini ve bu konularda maddi manevi destek olan hemşehrilerine şükranlarını sunduğunu belirten Apaydın, halk müziği ve sanat müziği koro çalışmaları ile konserler, zeybek kursları, AB projeleri, ot şenliği, panel ve söyleşiler, kahvaltılar, geceler, hemşehri ziyaretleri gibi çeşitli etkinlikler yaparak hemşehrilerimizi bir arada tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Dernek Başkanı Halil Apaydın'ın konuşmasından sonra bayramlaşmaya katılan katılımcılar söz aldı ve kendilerini tanıtarak duygu düşünce ve isteklerini ifade ettiler. Daha sonra Kuvayi Milliye Müzesi gezilirken, görevliler tarafından müzenin yapılışı, kullanımı, müze hâline getirilişi, içinde bulunan eşyaları, müze binasının Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi, milli mücadele kahramanlarından Albay Şefik Aker, Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe gibi kahramanlar hakkında bilgiler aktarıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.