Takip Et

SON DAKİKA

“Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamıyor”

12 Haziran 2022, Pazar 15:40

     


Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını Çorum Sungurlu Cezaevi önünde yaptığı açıklamayla sürdürdü. Sarıgül, “Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamıyor” dedi.

Sarıgül, Sungurlu Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Ülkemin dört bir köşesinde gittiğim yerlerde mahkûm aileleri bana öyle şeyler anlattılar ki sessiz kalamazdım. Cezaevlerindeki kader mahkûmlarından bana öyle sorunlar ulaştı ki susup oturamazdım. Bu nedenle 9 Nisan’da bir af çağrısında bulundum O günden beridir, bu çağrıyı tekrarlıyorum. Bugün de bu amaçla Sungurlu Cezaevi önündeyim” dedi.

Yaptığı af çağrısının üç gerekçesi olduğunu söyleyen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, işsizlik, eşitsizlik, haksızlık, geçim sıkıntısı ve kutuplaşma nedeniyle toplum gergin, toplum huzursuz, Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Cezaevleri doldu, taştı. Cezaevleri bırakın ıslah etmeyi en temel ihtiyaçları dahi karşılayamıyor. Yargılamaların hakkaniyete uygun olarak yapılmadığı konusunda şikâyetler arttı. Bu gerekçelerle, bugün buradan bütün siyasi partilere bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da ‘toplumsal barış’ affı olsun. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım. Suçlulara, intikam alınması gereken, insanlar, olarak değil, topluma kazandırılmaları gereken insanlar olarak bakmalıyız. Yaptıkları, hatalardan, ders çıkaran herkes ikinci bir şansı hak eder” diye konuştu.

Sarıgül, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’min vicdanına sesleniyorum; Affet Türkiye! diyorum. Haksızlığa uğramışlar için affet… Anaların hasretini dindirmek için affet… Çocukları sevindirmek için affet… Özgürlük için, barış için affet… Geçmişi geride bırakmak için affet… Biz, ülkemizde, birlik beraberliğin artmasını, bir kardeşlik havasının esmesini istiyoruz. Yaptığım bu, toplumsal af çağrısının destek bulacağına inanıyorum.”

“VENEZUELA’YI BIRAK ANADOLU’YA BAK”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin, Venezuela’da buğday üreteceğimize ilişkin de şunları söyledi:

“Sayın bakan daha önce de Afrika’ya göz dikmişti. Allah akıl, fikir versin. Gelen gideni aratır diye boşuna denmemiş,giden bakan ithalatçıydı, “Paramız var dışarıdan alıyoruz” diyordu.120 Milyar dolar parayı, Rusya, Ukrayna, Kanada, ABD, çiftçisine yedirdi. Gelen bakan da ‘dışarıda üretiriz’ diyor. Nedense gözleri hep dışarıda… 2 milyon çiftçi üretimi bırakmış,5 milyon hektara yakın tarım arazisini kaybetmişiz. Venezuela’da buğday üreteceğiz. Venezuela’yı bırak Anadolu’ya bak sayın bakan… Konya’daki Tarım Enstitüsü topraklarını imara açma, Trakya’daki, Marmara’daki tarım arazilerine organize sanayi kurma, çiftçiyi tarlasına küstürme yeter.” (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler