Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ Rektörü Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu programına katıldı

11 Haziran 2022, Cumartesi 19:36

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’na katıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye'den 56, Özbekistan'dan 33 rektörün katıldığı program, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşması ile başladı.

Özbekistan Yüksek Eğitim Rektör Kurulu Başkanı ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurakhmanov Odil, forumun iki ülke bilim insanları için büyük önem taşıdığını vurgulayarak " Bu forum, Türkiye ve Özbekistan halkaları arasındaki sıkı bağları ve benzer geleneklere sahip olduğumuzu bizlere gösterdi. Özbekistan, üçüncü uyanış dönemine girerken Türkiye'den büyük destek gördü. Türkiye, bizim her zaman yanımızda durdu. Eminim ki bu forum bizlere güzel sonuçlar sağlayacak ve iki devletin ilişkilerinde önemli rol oynayacak." dedi.

Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu kapsamında ADÜ ile Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi arasında eğitimsel ve akademik değişimleri kapsayan akademik iş birliği için bir protokol imzalandı. Protokolü imzalayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Umrbek Djumanıyazov anlaşmanın taraflar için hayırlı olmasını diledi.

Protokol ile hem eğitim hem de akademik değişim yoluyla iş birliğinin ilerletileceğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, dostane ilişkilerin güçleneceği, her iki kurumunda akademik yarar sağlayacağı değişim programlarının önem taşıdığını ifade etti.

Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu'nun ilk gününde düzenlenen oturumlarda rektörler arasında bilimsel konularda iş birliği anlaşmaları yapıldı. Forumun ikinci ve son gününde ise Türk ve Özbek rektörler, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler