Takip Et

/>

SON DAKİKA

Balığı böyle pişiren yemeden çöpe atsın!

8 Şubat 2024, Perşembe 12:07
Son güncelleme: 8 Şubat 2024, Perşembe 12:14

     


Sağlık ve lezzetli bir besin olan balığın kış aylarında tezgahlardaki yerini alması ile birlikte çeşit çeşit balık yemekleri de yeniden popüler hale geldi. Farklı pişirme teknikleri ile hazırlanan balığın belirl ibir tüketimi ise sağlığa ciddi zararlar veriyor.

Haber Global'de yer alan habere göre, Sağlıklı bir yaşama adım atmanın sırlarından biri olan omega-3 yağ asitleri balığın içerisinde bolca bulunmaktadır. Balıktaki omega-3 sayesinde vücudumuzda toksin atımı gerçekleşir. Zihni açan ve kilo kontrolü de sağlayan omge-3 yağ asidini yüksek miktarda barındıran başlıkların tüketilmesi ile birlikte pek çok sağlıklı faydayı açığa çıkarır. 

Fakat öte yandan balık bilinçsiz şekilde tüketildiğinde ise faydalarından yararlanmak sadece bir hayal oluyor. Balığı bu şekilde tüketmenin zararları oldukça fazla. Balık yerken faydalarından yararlanabilmek için sakın bu şekilde pişirmeyin. İşte balığın en sağlıksız hali:

Balık tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor Balıkların vitamin ve bileşenlerden faydalanabilmek için balığın kızartılmaması gerekiyor. Balık kızartıldığı anda tüm faydası ortadan kalkıyor. Hem lezzetine zarar veriyor hem de içerdiği sağlıklı omega-3  yağının etkisini yitirmesine yol açıyor. 

Balığın içerdiği hassas vitamin ve bileşenler bu süreçte etkisini kaybediyor. Aynı amanda balıkta trans yağ oluşumu geçekleşir. Trans yağ oluşan balık vücudumuza fayda değil zarar vermeye başlar. Bu nedenle balık tüketirken ızgara, fırınlama ya da buğulama gibi yöntemler ile balık pişirmek daha doğru ve sağlıklı olacaktır. (HABER MERKEZİ)

 

OKUMAK İSTEDİĞİNİZ HABERE TIKLAYIN

 







 
Son Eklenen Haberler