Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydınlı avukatlar kokteylde stres attı

6 Nisan 2022, Çarşamba 13:41

     


Aydın’da 5 Nisan Avukatlar Günü, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayıp, düzenlenen kokteyl ile son buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın Valiliği ve Adliye Binası önünde başlayan 5 Nisan Avukatlar Günü, Aydın Baro Lokali’nde düzenlenen kokteyl ile son buldu. Atatürk Anıtına Çelenk sunumunu yapan Baro Başkanı Anıl Yetişkin, meslektaşlarının gününü kutladı.

“AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARINI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin, “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz. Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal ve psikolojik şiddet karşısında asla yalnız bırakmayacağız. Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Ücret tarifelerinde olması gereken artışları, ödemelerin zamanında yapılmasını sağlayacağız bunun için çalışacağız” dedi.

YENİ ADALET SARAYI AÇIKLAMASI YAPTI

Aydın Adliye binasının da yapım sürecine girdiğini ve önümüzdeki günlerde temellerinin atılacağını dile getiren Başkan Yetişkin, “Biz Avukatların, hakimlerin savcıların, katiplerin kısacası tüm adliye çalışanlarının, güzel, ferah insanca ortamlarda çalışmalarının gerekliliğini ve bu çalışmaların daha verimli olacağını yeni binanın vatandaşlar için de hak arama özgürlüğünü de kolaylaştıracağını ve destek olacağını biliyoruz. Bu sebeple bir an önce, verimli, mutlu, huzurlu bir çalışma ortamına kavuşmayı, kapısında asılı olarak duran tabelası ile değil içeriğiyle saray olacak olan, Adalet Sarayımızı, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Adalet Mülkün Temelidir’ sözlerini örnek alarak bekliyoruz. Yine Türkiye Barolar Birliği tarafından Aydın Barosu hizmet binası yapılmak üzere satın alınan arazi ile ilgili imar çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda çözülmesi, binamızın temelinin atılarak rahat, konforlu, Avukata, mesleğimize, meslektaşlarımıza yaraşır, hizmet odaklı binamızın da bitirilmesi amacıyla çalıştığımızı da bilmenizi isterim” ifadelerine yer verdi.

Gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Aydın’da, akşamına düzenlenen kokteyl ile bir araya gelen avukatlar, stres attı. Aydın Barosu tarafından düzenlenen etkinliklerde dereceye girenlere kupaları takdim edilirken, meslekte 25,30 ve 40 yılını dolduran avukatlara da plaket verildi. Kokteyle, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker ile Başsavcı Vekili Kadir Çakmak, Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve Aydın Barosu Yönetimi ile avukatlar katıldı. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler