Takip Et

SON DAKİKA

Tatilcilerin uğrak noktası Datça'yı neden ziyaret etmelisiniz?

5 Ağustos 2022, Cuma 16:33

     


Ege Bölgesi’nde yer alan Datça Muğla’nın ilçelerinden biridir. Popüler bir tatil beldesi olması rağmen çok fazla kalabalık olmayan bu yer ziyaretçilerin kafa dinlemesi için gitmesi gereken bir tatil beldesidir. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından biraz da olsa sıyrılmak adına tercih edilebilecek yerler arasında yer alır. Muhteşem doğası tertemiz sulara sahip olan Datça ziyaretçilere buraya gitmek için bir neden sunar. Datça’nın en önemli sahil noktaları arasında yer alan Gebekum Kumulu 85 bitki ve 15 kuş çeşidine ev sahipliği yaptığı için koruma altına alınmıştır. Gebekum Kumulu ise görülmesi gereken bir yer olduğu için ziyaretçilerin Datça’ya gelme sebepleri arasında yer alır.

 

Datça’da Ne Yenir?

Zengin lezzetli mutfak kültürüne sahip olan Datça badem üretiminde oldukça gelişmiş bir yerde olduğu için bademin bir kısmını dünyaya ihraç eder. Datça mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında badem yer almakla beraber bunları bal ve balık izler. Kır çiçeklerinden elde edilen balın tadı bir başka olmakla beraber Datça sularından çıkan balığın lezzeti de bir o kadar güzel olur. Datça’nın yöresel bir yemeği olan karaville yani salyangoz yemeği oldukça meşhur olup ziyaretçilerin burada mutlaka tatması gereken lezzetlerdendir. Datça mutfağının zenginliğini tatmak ve buranın eşsiz güzelliğine konuk olmak isteyen kişiler hemen neredekal.com üzerinden Datça otellerine bakarak tatilin keyfini çıkarıp Datça’nın manzarasını seyre dalabilir.

 

Datça’da Konaklama Seçenekleri

Datça’ya gitmek isteyen ziyaretçiler için pek çok konaklama tesisi alternatifi bulunur. Datça apart otellerin yanı sıra kişiler için farklı alternatiflerden birkaçı da eski Datça evlerinde ya da lüks otellerde kalmak olabilir. Hemen herkesin ilgisine ve ihtiyacına yönelik bulunan bu farklı konaklama tesisleri sayesinde ziyaretçiler tatillerinde istedikleri tarzda bir yerde konaklama imkanına sahip olur. Datça’da tüm seyahatiniz boyunca kalma imkanı sunan bu tesisler ile hem rahatın hem de konforun farkını yaşarsınız. Kalabalık olarak tatil yapmak isteyen ziyaretçiler için villa,konaklama seçeneği olarak oldukça uygun olup hem ekonomik hem de konforlu bir seçim olmuş olur. Neredekal.com üzerinden çeşitli konaklama tesislerine ulaşıp erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak tatilinizi daha uygun fiyatlar ile geçirebilirsiniz.

 






 
Son Eklenen Haberler