Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Seçimin sonucunu mahkum ailelerinin oyu belirleyecek”

5 Ağustos 2022, Cuma 15:18

     


Adil Yaşam Derneği Genel Başkanı Muhammet Haluk Çavuşoğlu, tvDEN’de Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programında adli mahkumlar için genel af çağrısını tekrarladı ve bir soru üzerine, “Seçimin sonucunu kesinlikle mahkum ailelerinin oyu belirleyecek” dedi.

Aylardır, yıllardır adli mahkumlar için yürüttükleri genel af ve sicil affı çalışmaları ve çağrılarının, KPSS 2022 sınavının iptal edilmesi ile daha farklı bir anlam kazandığını söyleyen Başkan Çavuşoğlu, “KPSS şaibe sebebi ile iptal edildi. Peki, sorumuz çok net; FETÖ terör örgütü suçlaması ile görevden alınan hâkim savcı polislerin, hayatlarını kararttığı kader mahkûmları kararları neden iptal edilmedi? Neden yeniden yargılama yolu açılmadı? Çifte standart değil midir bu? Bu sebeplerle Af çağrımız artık daha belirgin ve karşılığı olan bir durum haline gelmiştir” dedi.

“EŞİT BİR AF YASASI MECLİS’E GETİRİLMELİ”

Tüm illerde düzenledikleri imza kampanyasının yanı sıra siyasi partilerilere de ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve taleplerini dile getirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “Adil yargılama hak ihlalleri 43.000 dosya üzerinden %52,1 tamamına yayılırsa bu rakam daha fazla hale gelecek. Pandemi tekrardan nüksetti. Ayrıca milyonlarca mülteci bizim ülkemizde elini kolunu sallayarak geziyor. Ekmeğimizi onlarla paylaştık ve bu insanlar kendi ülkelerinde genel affa uğrayan kişiler. Kovid19 sebebi ile izinde olan binlerce mahkum var. Bunlar da af çıkmasına referans olmalıdır. Ricamız, artık eşit bir af yasasının bu sebeplerle meclise getirilmesi ve çıkarılmasıdır” diye konuştu.

“MAHKUM YAKINLARINI BU KEZ KANDIRAMAYACAKLAR”

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, bir soru üzerine de, “Bu seçimin sonucunu kesinlikle mahkum ailelerinin oyu belirleyecek. Umutla bekledikleri için istismara çok müsait mahkum yakınlarına 2018’de ve İstanbul seçimlerinde af sözü vermişler fakat yerine getirmemişlerdi. Mahkum yakınlarını bu kez kandıramayacaklar. Bu konuda samimi, vicdani ve kararlı bir çalışma yürüten, cezaevi cezaevi dolaşıp genel af çağrısı yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e teşekkür ediyoruz. Bizim genel af talebimizi yerine getiren ya da görmezden gelen partiler, seçimlerde bunun karşılığını da görecektir” dedi. (ORKİDE ÜLKER)







 
Son Eklenen Haberler