Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Çerçioğlu sana da kapak olsun”

4 Haziran 2022, Cumartesi 14:10

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Gazeteci Atilla Dağıstanlı oldu. 27 Mayıs Darbesi, Aydın ve Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki siyasi durumlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dağıstanlı, “Çerçioğlu sana da kapak olsun” dedi.

“İŞİN İÇERİSİNDE DUYGUSALLIK OLMAMALI”

27 Mayıs ile ilgili Dağıstanlı, “Aydın İl Turizm Müdürü değerli dostumuz Doç. Dr. Umut Tuncer Bey, 27 Mayıs’ta sosyal medyada Necip Fazıl’a ait olan bir söz paylaştı. Umut Bey’e ben soruyorum, Doç. Dr. olmuş bir insan bilim insanı olarak, siz 27 Mayıs olayına ait herhangi bir kitap okumadınız mı? Bir araştırma yapmadınız mı? Neden gelecek kuşaklara bu konuyu saptırıyorsunuz? Günahıyla, sevabıyla yaşanmış bir olay. Ben Adnan Menderes’in Hükümeti’nin Demokrat Parti’nin neler yaptığını anlatmaya başlasam kaç gün sürer kim bilir. Ama bunları ben kendim hazırlamadım, bunlar arşivde olan belgeler. Ben Adnan Menderes’in idam edilmesi doğrudur demiyorum asla. Fakat işin içerisinde duygusallık olmamalı. Önce o dönemi gözden geçireceksin. Benim burada dikkat ettiğim konu, fatura Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve İsmet Paşa’ya kesiliyor. İsmet Paşa dahil birçok General Paşa, Adnan Menderes’in idamına hayır demiştir ve bu belgelerle sabittir. Demokrat Parti’nin devamı olanlar yani Adalet Partisi içerisinde bir araya gelenler hep buna karşı çıkmışlardır. Birisi çıksın bana desin ki ‘Ben 1961 Anayasasını okudum’. Burada onlarla bunu tartışalım. Ben Adnan Menderes, Refik Koraltan idam edilmiş iyi olmuş demiyorum ki. Ama diyorum ki, saptırmayın konuyu. ‘Karını boşa, ben alacağım’ diyen bir Başbakan’ın asılması gerekmez, o onun özel hayatı. Necip Fazıl’ın kendisi türbanı savunur ama karısı normal cumhuriyet kadını olarak gezer. Peki, Necip Fazıl’ın Adnan Menderes’e mektuplar yazıp ‘Bittim tükendim, dayanacak gücüm kalmadı bana biraz para lütfeder misiniz?’ deyip 10 bin lira örtülü ödenekten ödendiğini, Akşam da Ankara Palas Otel’de kumar oynarken yakalandığını kaç kişi biliyor? Bunlar araştırılmıyor. Okunması lazım” dedi.

“NEREYE GİDERSEN GİT BİLLBOARDLAR VE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU”

Dağıstanlı, “Umut Bey, bu sözü söyledi fakat neden Cumhuriyet Halk Partisi’ nde İl Başkanı olarak geçinen Ali Çankırı’dan, İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’den İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç’ten, Özlem Hanım’a ruhani bir kimlik yükleyen Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hanım’dan, Özlem Çerçioğlu’ndan Milletvekilleri Bülent Terzcan’dan Hüseyin Yıldız’dan, Süleyman Bülbül’den bir tanesi çıkıp da ‘Siz bunun hesabını Cumhuriyet Halk Partisi’ne kesemezsiniz’ diye niye tepki göstermiyorlar? Atatürkçü Düşünce Derneği ne iş yapıyor? Eğer olaya sahip çıkarlarsa rektörden laf yemekten mi korkuyorlar? Onlar sahip çıkmadıkları için, onlar itirazda bulunmadıkları için, karşı eylemde bulunmadıkları için bu bilgiler gelecek kuşaklara doğruymuş gibi yansıyacak. Oysa ben araştırılmasından ve okunmasından yanayım. Ben çok kitap okudum bu konuda. Ben Umut Bey’in, Adnan Menderes’i Cumhuriyet Halk Partisi idam ettirdi gibi bir şey söylemediğinin farkındayım. Fakat kendisi Aydın’ın tanıtılması için yalnızca 153 lira harcandığını söylediğinde ayağa kalkan Cumhuriyet Halk Partisi mensupları, böyle bir konuda neden susuyorlar merak ediyorum. Umut Bey, bunu açıkladığında ortalık ayağa kalktı. 153 lira nedir ya? 10 çay parası. Neden Umut Bey bunu söylediği için ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz ama 27 Mayıs ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve İsmet Paşa’ya sahip çıkmıyorsunuz? Umut Bey’in bu paylaşımının altına ‘Billboarddaki reklamı yetmiyor mu’ yazdım. Nereye gidersen git billboardlar ve Özlem Çerçioğlu” diye konuştu.

“CHP’Lİ OLMAK MALI MÜLKÜ KENDİNE GÖTÜRMEK DEMEK DEĞİL”

31 Mayıs 1971 konusu ile ilgili Dağıstanlı, “Orada, yaşanmış bir olay vardır. Sinan Cemgin, Aydın’da avukatlık yapan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski vekillerinden ‘Nedim Amca!” dediğimiz Nedim Müren’in yeğenidir. Ben askerden yeni gelmiştim ve Yeni Asır ’da muhabirdim. Bir haber geldi, Sinan Cemgil, arandığı dönem gelmiş dayısına sığınmış. Babam da o dönemde polisti, teknik büro amiriydi. İhbara baktık, doğruydu. Gece gittik. Jandarma ve polis Nedim amcanın evini kuşatmıştı. Bir kenardan olan biteni izliyorduk. O sırada ben babamı gördüm, girip çıkarken. ‘Baba, ne yapıyorsun’ diye de sormuyorum. Biraz vakit geçti. Bir baktım ki evden 3 kadın çıkıyor. Onların yanında da benim babam vardı. Babam kadınlara söyleniyordu. ‘Yarın gelirsiniz, Nedim Bey’in şimdi işleri yoğun’ diyordu. Bu işin altında bir şey var diye düşündüm o an. O sırada polis ve jandarma Ne Sinan Cemgil’i bulabildi ne de başka bir şeyi. Sonradan öğrendim ki babam, Sinan Cemgil’e Aydın giysilerini giydirmiş ve o 3 kadından birisinin kılığına sokmuş. Babam kaçırmış Sinan Cemgil’i. Bu 50 sene önceki bir olay. Benim bu anlattıklarımı Cumhuriyet Halk Partililer yürekleri titreyerek dinlesinler. CHP’li olmak bir yerlerden ihale almak, ihale kurmak, malı mülkü kendine göre götürmek demek değil. Ben 50 yıl sonra diyorum ki babam böyle bir eylem yaptı, böyle bir partiliydi, yurtseverdi” ifadelerini kullandı.

“BEN, ECEVİT’İN ANLATTIĞI CHP’Yİ SAVUNUYORUM”

Dağıstanlı, “Bir toplumda ‘Kral çıplak’ ifadelerini kullananlar çoğaldığında ufak ufak depremler başlar. Ondan sonra büyük depremler gelir. Şu an yaşananlar tam olarak bu. Sokağa çıktığımda beni sorguluyorlar. ‘Neden ara verdin?’ ‘Neden geçen hafta Perşembe günü yoktun?’ diye soruyorlar. Ben de ‘Başka arkadaşlar var onlar da çıksınlar’ dedim. Fakat ‘Ne yap ne et yine de çık’ diyorlar. Ecevit’in Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlattığı bir kayıt vardır. Partinin Misak-ı Milli’den ve Kuva-yı Milli’den doğmuş bir parti olduğunu, yani Türkiye’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak için ant içenlerin kurdukları bir parti olduğunu ifade eder. Sırf Güneydoğu’da biraz fazla oy alabilmek için ülkeyi bölmek isteyenler Cumhuriyet Halk Partisi’nin mirasçısı olamaz demiştir. Ey Ali Çankır, Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül size kapak olsun bu. Ecevit’in Cumhuriyet Halk Partisi’nin felsefesini anlatış şekli, Çerçioğlu sana da kapak olsun. Hadi bakalım şimdi şikayetçi olsunlar benden. Ben, Ecevit’in anlattığı CHP’yi savunuyorum” dedi. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler