Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ Uluslararası 1.Piyano Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

3 Haziran 2022, Cuma 14:51

     


6. ADÜFEST Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen 1.Uluslararası Piyano Festivali, Aydın’da bir ilk olarak Atatürk Kongre Merkezinde Maiandors Salonu’nda gerçekleşti.

1. Uluslararası Piyano Festivali kapsamında Türkiye, Almanya, Norveç, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Azerbaycan, Litvanya, Makedonya ve Sırbistan’dan 92 katılımcı piyano performanslarını sergiledi

Festivalin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anasanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Vasfi Çilingir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.Uluslararası Piyano Festivali’nin Aydın’ında bir ilk olduğunu belirterek festivale olan ilgiden dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Yurt dışından 8 ülkenin katılımının memnuniyet verici olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Vasfi Çilingir, festivale katkısı olan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından canlı performans oturumuna geçilen Festivalde, farklı yaş kategorilerindeki katılımcıların sunduğu eserler izleyiciler tarafından beğeni topladı.

1.Uluslararası Piyano Festivali 1.günü oturum sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri verildi. Festivalin 2. günü çevrim içi olarak gerçekleşirken tüm oturumlar İletişim Fakültesi ADÜ TV YouTube kanalında yayınlandı.

ADÜ 1.Uluslararası Piyano Festivali, Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı, Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleşti. (EMİNE DAŞDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler