Takip Et

SON DAKİKA

Çine’nin bir ayıbı gideriliyor

2 Aralık 2021, Perşembe 14:09

     


Çine şehir merkezinde bulunan ve yıllardır atıl vaziyette bulunan 3 katlı binanın yıkım kararı çıktı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, önce Yavaşoğlu binası, daha sonra da çevresindeki dükkanların yıkılarak yeni bir meydan projeleri olduğunu ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Hamitabat Mahallesi Taksi Durağı Meydanı’nda bulunan atıl durumdaki 3 katlı binanın, yarın (3 Aralık Cuma) yıkımına başlanılacağı öğrenildi. Daha sonra da binanın çevresindeki dükkanların da yıkılarak yeni meydan projesinin hayata geçirileceği belirtildi.

“TEHDİR OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞTI”

Çine’de 1970’li yıllarda yapılan ve uzun süredir de ilçe halkına tedirgin eden binanın depreme dayanıksız olduğunu belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “İlçemizin tam ortasında bulunan bu binanın depreme dayanıksız raporu mevcut. Ayrıca, bu bina asayiş yönüyle de tehdit oluşturmaya başlamıştı. Uyuşturucu başta olmak üzere uygunsuz durumlar için ve kötü niyetli kişilerin de barınağı haline geldi. Binanın mirasçıları da bu durumdan rahatsız. Şuan anlaşma sağlanmaya çalışılıyor. Fakat depreme de dayanıksız olduğu için yarından itibaren yıkımına başlıyoruz” dedi.

“GÜZEL BİR MEYDAN PROJESİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Yıkılacak olan binan çevresinde bulunan dükkanlar için de kamulaştırma yapılacağını dile getiren Başkan Dinçer, “İlçe meydanının durumundan hem bizler hem de vatandaşlarımız rahatsız. Bu alandaki tüm işyerlerini de daha sonra yıkıp, güzel bir meydan projesi yapmayı planlıyoruz. Soğancılar Mahallesi tarafından gelen caddeyi, Çarşı Camii istikametine düz bir hale getireceğiz. Meydanın da altını otopark, üstünü de halkın kullanımı için güzel bir proje uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler