
Aydın’ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilecek olan jeotermal kaynak arama sondajı için “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verildi. Karar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7 Mayıs 2025 tarihinde kamuoyuna duyuruldu.
Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre, Germencik’in Çamköy Mahallesi'nde, 142 ada 41 parsel üzerinde MAREN Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan HB-34 numaralı jeotermal kaynak arama kuyusu için sunulan Proje Tanıtım Dosyası (PTD) incelendi.
İnceleme sonucunda, Jeotermal Kaynak Arama Sondajı HB-34 (İşletme Ruhsat No: J-552) projesi için, ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi kapsamında “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği belirtildi.
Söz konusu sondaj çalışması yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek. ÇED muafiyeti kararı, çevreciler ve yerel halk açısından dikkatle takip edilen projelere bir yenisini daha ekledi. (MEHMET AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.