Takip Et

/>

SON DAKİKA

Ekmek 2,5 lira oldu

25 Kasım 2021, Perşembe 17:14

     


Aydın’da ağırlığı 30 gram artırılan ekmeğin fiyatına 75 kuruş zam yapıldı. 230 gram ekmek, yarından itibaren 2,5 liradan satılacak. “Çiftli ekmek” olarak bilinen 460 gram ekmek ise 5 liradan satışa sunulacak.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Aydın Fırıncılar Odası’nın fiyat artış talebini yerinde bularak onayladı. Yarından itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesinde ekmeğin hem fiyatı hem de gramajı artırıldı.

75 KURUŞ ZAM YAPILDI

Aydın Fırıncılar Odası üyesi fırıncıların uygulayacağı yeni fiyat tarifesinin, Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı fırıncılar tarafından da aynı oranda uygulanacağı öğrenildi.

Yeni fiyat tarifesine göre daha önce 200 gramı 1 lira 75 kuruş olan ekmek, 230 grama yükseltilerek 2,5 liradan satılacak. “Çiftli ekmek” olarak bilinen 460 gram ekmek ise 5 liradan satışa sunulacak.

“MALİYETLER ÇOK ARTTI,

ZAM KAÇINILMAZ OLDU”

Son 5 ayda un fiyatlarının 100 liradan fazla arttığını, maya ve elektrik gibi diğer girdi maliyetlerinde de olağanüstü artış yaşandığını belirten Aydınlı fırıncılar, ekmekte fiyat artışının da kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler