Takip Et

SON DAKİKA

Seferihisar Mandalin Üreticileri Birliği'ne ziyaret

19 Haziran 2013, Çarşamba 18:06

     


Söke Ziraat Odası tarafından düzenlenen teknik gezide, Seferihisar Ziraat Odası ve Mandalin Üreticileri Birliği ziyaret edildi. Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ve Ziraat Odası yetkililerinin bulunduğu ziyarette Sökeli narenciye üreticileri de bulundu.

İlk olarak Seferihisar Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Gülbağ ziyaret edildi. Gülbağ bu ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Ziraat odalarının kendi aralarındaki iletişim ve iş birliği önemli. Buradaki üreticilerimiz geçtiğimiz yıl mandalina üreticileri birliğini kurdu. Umarım bu ziyaretten sonra siz de üretici birliğini kurarsınız. Başlangıçta birçok zorlukla karşılaşacağınızı hatırlatmak isterim. Ancak birlik olmanız halinde bu zorlukları aşacağınıza inanıyorum” dedi. Daha sonra Seferihisar Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Gülbağ’la birlikte Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği ziyaret edildi.

Sökeli narenciye üreticilerine hitaben bir konuşma yapan mandalina üreticileri birliği başkanı M. Cumhur Eriş “Seferihisar İlçesi mandalina üreticileri birliğini 5200 sayılı üretici birlikleri yasasına dayanarak kurduk. Bu birliği kurmamızı belediye başkanımız önerdi ve destek oldu. İçinde bulunduğumuz işletmeyi satın alıp önce bir yıllığına bu yıldan itibaren on yıllığına bize kiraya verdi. Üye sayımız 115. İşletmemizin saatte 10 ton mal işleme kapasitesi var. İşletme mantığımız üreticilerimizin tek tek mallarının satışı değil gruplar halinde satışını sağlamak. Mandalina üreticilerinin ürünlerini biz pazarlıyoruz. Birliğimiz bu pazarlamadan sadece hizmet bedeli alıyor" dedi.

Yaptıkları teknik gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, şu açıklamalarda bulundu:
“Öncelikle Seferihisar Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Gülbağ’a, Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği Başkanı M. Cumhur Eriş, Başkan Yardımcısı ve İşletme Müdürü Ali Özay’a teşekkürler. Faydalı bir ziyaret oldu. Sökeli narenciye üreticileri buradaki mandalina üreticileri birliği işletmesini incelediler. Yöneticilerin açıklamalarını dinlediler. Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği yeni kurulmasına rağmen önemli aşamalar kaydetmiş. Sökeli narenciye üreticilerimiz örgütlenmesine yardımcı olmaya devam edeceğiz.” (iha)






 
Son Eklenen Haberler