Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Fen Lisesi öğrencisine ABD'den tam burs

27 Mayıs 2022, Cuma 12:03

     


Aydın Fen Lisesi Öğrencisi Ali Semih Ural, yazılım alanında elde ettiği başarılarıyla Amerika Birleşik Devletlerindeki Drexel Üniversitesine tam burslu kabul edildi.

Aydın Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ali Semih Ural, Amerika'daki üniversitelere başvurularda bulundu. Gerekli sınavlardan geçen ve kendini anlatan yazılar yazan Ural, başarılarını Amerika'daki üniversiteler ile paylaştı. Bu gayretlerinin sonucunda eğitimi için, Amerika'nın Philadelphia kentindeki Drexel Üniversitesine yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

Ali Semih, 11.sınıfta hazırladığı “Nesnelerin İnterneti ve Bulut Veri Tabanıyla Hane Suyu Kullanımının Görüntülenmesi ve Basınç Kontrolü” adlı projesiyle 52.Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri ve DSİ Gençler Su Ödülü Yarışmalarına katıldı. 52.Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri yarışmasında Yazılım alanındaki Ege Bölge birinciliğinin ardından, Türkiye finallerine davet edildi. Projeleri Türkiye genelinde Teşvik Ödülü kazandı. Ardından benzer bir projeyle katıldığı DSİ Gençler Su Ödülü Yarışmasından Türkiye Birinciliği elde ederek uluslararası bir yarışma olan ve Stockholm’de online olarak gerçekleştirilen International Stockholm Junior Water Prize(Uluslararası Stockholm Gençler Su Ödülü)(SJWP) yarışmasına katıldı ve finallere kalarak finalist diplomasını kazandı.

Ural, okuldaki arkadaşlarıyla oluşturduğu METİS adlı takımıyla birlikte hazırladığı “Özde-Okul” projesini geliştirdi ve Eğitim Teknolojileri alanında TEKNOFEST yarışmasına katıldı. Bölge elemelerinin ardından İstanbul’da düzenlenen final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Koç Üniversitesinde gerçekleştiren Stanford CS-Bridge Yaz programından davet aldı ve 1 aylık bir süre boyunca Stanford mezunu eğitmenlerden programlama kursu aldı. Erken yaştan çeşitli oyunlar ve uygulamalar yazarak bunları kullanıma sundu. Sosyal yardımlaşma adına Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen “Kitapların Sesi Olalım” projesine katıldı. Bu süreçte bir yandan Amerika'daki üniversitelere başvurularını yaptı. Gerekli sınavlardan geçti, kendini anlatan yazılar yazdı, başarılarını ve çalışmalarını Amerika'daki üniversiteler ile paylaştı. Amerika'nın Philadelphia kentindeki Drexel Üniversitesinden yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

Aydın Fen Lisesi Müdürü Uğur Güleç, “Başarılarından gurur duyduğumuz öğrencimize ülkemiz ve insanlık adına yürüteceği hayırlı çalışmalarında şimdiden başarılar diliyoruz” dedi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler