Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Fen Lisesi öğrencilerinin büyük başarısı

17 Mart 2022, Perşembe 19:17

     


Aydın Fen Lisesi Danışman öğretmenleri ile öğrencileri, ‘Liseler Arası Proje Yarışması’nda’ 3 birincilik elde etti.

 

Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen TÜBİTAK 2204A Liseler Arası Proje Yarışmasında Aydın’ın marka okullarından Aydın Fen Lisesi Danışman Öğretmenleri ve öğrencileriyle büyük bir başarıya imza attı. İzmir Bölge Finallerinde 3 alanda birincilik, 1 alanda da ikincilik kazandılar.

Aydın Fen Lisesi’nde Danışman öğretmenliklerini Emine Altınsoy’un yaptığı Berra Su Kuşgöz, Umut Çetinkaya ve Ramazan Berk Karataş TYT’ye hazırlanan öğrencilerin sıkıntı yaşadıkları konulardan biri olan Yazım kuralları, Noktalama işaretleri ve yazımı karıştırılan sözcüklerle ilgili yaptıkları “11 ve 12.Sınıf Öğrencilerinin Yazım Ve Noktalamada Yaşadıkları Sıkıntıyı Gidermeye Dönük Yazılım Temelli Çözüm Önerisi: Dilyaz” adlı projeleriyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında, Danışman Öğretmenliklerini Emine Tiriç’in yaptığı Uygar Ege Kocakır, Armanç Gedik ve Umut Barış Can “CBS ve Python Kullanılarak Görme Engelliler İçin Gezilecek Yerlerin 3d Haritasının Çıkarılması” adlı projeleriyle müzelerde görme engelli bireyler ile oluşturulan 3 D harita ile onların da müzeleri gezme imkanı verdikleri projeleriyle Coğrafya alanında 1. Seçildi. Danışman öğretmenliklerini Nilda Temelli’nin yaptığı Ayşegül Ulusoy ve Eren Şahin "Selüloz Nanopartikül Uygulaması İle Kumaşlarda Bazı Fiziksel Ve Konfor Özelliklerindeki Değişimlerin İncelemesi" adlı nanoteknoteknolojiyi tekstil kumaşa uygulayarak kumaş özelliklerindeki değişimleri inceledikleri projeleriyle Kimya alanında 1.lik kazanarak Aydın’ı, TÜBİTAK Türkiye finallerinde temsil etme hakkı kazandı.

Yine danışman Öğretmenliğini Ayşegül Metin’in yaptığı Ömer Can Kuşçu ve Adem Mert Akkaya “Derin Öğrenme Yöntemi İle Hemogram Test Sonuçlarından Meme Kanserinin Erken Tanısı ve Teşhisi” adlı projeleriyle erken tanının hayatta kalma oranını yükselttiği bilinen meme kanserinin erişimi kolay ve zahmetsiz bir tetkik olan hemogram test değerlerinden yapay zekâ ile tanısının konuşmasına ilişkin retrospektif bir çalışma yaptıkları ve yaklaşık yüzde 82 doğrulukta başarı sağlayan bir model geliştirdikleri projeleriyle ikincilik kazandı.

 

Aydın Fen Lisesi Okul Müdür Uğur Güleç, “Okulumuza ve Aydın’a büyük bir gurur yaşatan öğrencilerimi kutluyor, Türkiye finallerinde de başarılar diliyorum” dedi. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler