Takip Et

SON DAKİKA

Ziraat Fakültesi’nde tarla günü etkinliği

2 Temmuz 2022, Cumartesi 11:16

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Arabacı tarafından yürütülen TÜBİTAK "Geliştirilmiş İstanbul Kekiği (Origanum vulgare subsp. hirtum) Klonlarında Verim ve Kalitenin Belirlenmesi" başlıklı projesi kapsamında "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ile Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ali Kaptan, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, ADÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Ahmet Kulaç, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri, Aydın Genç Girişimci Kadın Çiftçileri ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Olcay Arabacı tarafından tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında genel bilgiler verildikten sonra, kekik bitkisinin ülkemiz tarımındaki yeri ve önemi vurgulandı. Tarla günü etkinliğinde Prof. Dr. Olcay Arabacı tarafından yürütülmekte olan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Bayram ve Doç. Dr. Çiğdem Sönmez’in araştırmacı olarak yer aldığı TÜBİTAK 119O329 Nolu "Geliştirilmiş İstanbul Kekiği Klonlarında Verim ve Kalitenin Belirlenmesi" başlıklı projenin kapsamı ve aşamaları hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Aydın Genç Girişimci Kadın Çiftçilere tıbbi ve aromatik bitkilerden kekik, lavanta, salep orkidesi, dağ çayı vb. bitkilerin yetiştiriciliğinin alternatif bir üretim şekli olduğu ve aile ekonomisine katkı sağlayacağına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Etkinliğin sunum kısmı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Yapılan tarla günü etkinliği; arazideki kekik denemelerinin gezilmesi, temsili kekik hasadı, organik tıbbi ve aromatik bitki hediyeleri, ikramlar ve öğle yemeğiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler