Takip Et

/>

SON DAKİKA

Serum düzeneği ile su tasarrufu sağlıyor

20 Haziran 2022, Pazartesi 14:33

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde bina görevlisi olarak çalışan Ahmet Doğan, geçen yıl yaşanan ve gelecek yıllarda da susuzluk yaşanabilir kaygısı ile örnek bir çalışma yaparak bahçedeki çiçekleri kurduğu serum düzeneği ile sulamaya başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan binanın bahçesindeki çiçekler, bina görevlisi Ahmet Doğan tarafından kurulan düzenek ile sulanıyor. Doğan, ‘Nasıl su tasarrufu yapabilirim’ düşüncesi ile bulduğu yöntemi, yaklaşık 1 yıldır merak edenlere de anlattığını söyledi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE TASARRUF SAĞLAMALIYIZ”

Tüm canlılar ve özellikle insan için suyun çok değerli olduğunu söyleyen bina görevlisi Ahmet Doğan, “Geçtiğimiz sene yaşanan kuraklıktan dolayı aklımıza böyle bir fikir geldi. Bunu denedik ve istediğimiz gibi oldu. Bundan sonra bu sistemi geliştirmek, daha fazla su tasarrufuna gitmemiz gerekiyor. Birçoğumuz suyu boşa harcıyor ama diğer taraftan da su bulmayan insanlarımız var. Biz de suyun kıymetini bilerek suyumuzu daha iyi değerlendirmeliyiz. Elimizden geldiğince tasarruf sağlamalıyız” dedi.

“ÇÜNKÜ SU BİZİM EN BÜYÜK HAZİNEMİZ”

Yaptığı serum düzeneği ile bitkilerin daha verimli hale geldiğini belirten Ahmet Doğan, “Yaptığımız bu sistem ile bitkilerin susuz kalma ihtimali yok. Bitki suyunu daha iyi alıp daha güzel bir şekilde canlanıyor. Bu sistemi görenler önce şaşırıyor. Yoldan geçenler gördüğünde, dönüp tekrar bakıyor ve bununla ilgili fikir alıyorlar. Bizden fikir alanlarda umarım bu sistemi denerler. Çünkü su bizim en büyük hazinemiz” diye konuştu. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler