Aydın’ın Efeler ilçesinde 55 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılmasını, yeni bilgiler edinmesini ve yaşam deneyimlerini paylaşmasını amaçlayan “İkinci Bahar Üniversitesi” projesi hayata geçiriliyor. Efeler Belediyesi öncülüğünde hazırlanan projede sağlık eğitiminden dijital okuryazarlığa, tiyatrodan egzersize kadar birçok alanda eğitim verilecek. Projenin tanıtım programında konuşan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, İkinci Bahar Üniversitesi’nin Aydın’da ilk kez hayata geçirilen bir oluşum olduğunu belirtti. Projenin gönüllülük esasına dayandığını vurgulayan Yetişkin, eğitimlerin 55 yaş ve üzerindeki vatandaşlara yönelik olacağını söyledi.
SAĞLIKTAN DİJİTAL DÜNYAYA GENİŞ EĞİTİM
İkinci Bahar Üniversitesi kapsamında katılımcılara yaş alma süreçleri, uyku sağlığı, sağlıklı beslenme ve doğru egzersiz gibi konularda eğitimler verilecek. Programda ritim, drama ve tiyatro çalışmalarının yanı sıra ilk yardım, sosyal medya, online bankacılık ve dijital araçların kullanımı da yer alacak. Yapıştırılan metin
Projenin özellikle dijital dünyaya uyum konusunda katılımcılara destek olması hedefleniyor. Programda e-Devlet ve internet bankacılığı gibi günlük yaşamda giderek daha fazla kullanılan dijital hizmetlere ilişkin bilgilerin de paylaşılması planlanıyor.
İLK ETAPTA 120 KİŞİ ALINACAK
Projede ilk etap için yaklaşık 120 kişilik kontenjan ayrıldı. Başvuruların kontenjanın üzerinde olması halinde katılımcıların kura yöntemiyle belirlenmesi planlanıyor. Derslerin ise haftada iki gün gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Eğitim sürecinin sonunda katılımcılar için kep atma töreni de düzenlenecek.
YETİŞKİN: “PAHA BİÇİLEMEZ BİR PROJE”
Projede görev alacak eğitmenlerin gönüllü olarak destek vereceğini belirten Başkan Yetişkin, “Bu proje de paha biçilemez bir proje aslında. Türkiye’deki ilklerden bir tanesi. Birkaç belediyemiz uyguluyor bunu ama biz Aydın’da ilk kez böyle bir oluşumun içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
NEVZAT BİÇER SALONU İÇİN HUKUKİ SÜREÇ
Yetişkin, eğitimlerin gerçekleştirilmesi planlanan Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nun durumuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. Salonun tapusuyla ilgili devam eden hukuki süreçten söz eden Yetişkin, tahliyeye ilişkin yazılı bildirim aldıklarını belirterek belediyenin hukuki girişimlerini ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerini sürdürdüğünü ifade etti. İkinci Bahar Üniversitesi’nin çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Yetişkin, belediyenin imkânlarını kullanarak eğitimleri sürdüreceklerini belirtti. Yetişkin, projenin derslerini ve mezuniyet programını da Nevzat Biçer Salonu’nda gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Efeler Kent Konseyi ve proje paydaşlarının katkılarıyla yürütülen İkinci Bahar Üniversitesi’nin, 55 yaş ve üzerindeki vatandaşların hem yeni bilgiler edinmelerine hem de sosyal yaşam içerisinde daha aktif yer almalarına katkı sağlaması hedefleniyor. (ŞERİFE NUR KÖSE / EGE BURAK ERSOY)





















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.