2026-2027 av sezonunda hamsi kotasına yönelik kontroller artırılırken, ekipler sürdürülebilir balıkçılık için sahada denetimlerini sürdürüyor.
Aydın’ın Didim ilçesinde, 2026-2027 su ürünleri av sezonuyla birlikte hamsi avına getirilen kota uygulamasına yönelik denetimler devam ediyor. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, avcılık faaliyetlerinin belirlenen kurallara uygun yürütülmesini sağlamak amacıyla sahada kontroller gerçekleştiriyor.
KOTA UYGULAMASI TAKİP EDİLİYOR
Yeni av sezonuyla birlikte hamsi avında uygulanan kota düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüren ekipler, balıkçılık faaliyetlerini ilgili mevzuat çerçevesinde denetliyor. Kontrollerde, kota uygulamasına uyulması ve avcılık faaliyetlerinin belirlenen kurallar doğrultusunda yürütülmesi hedefleniyor.
DENETİMLER SEZON BOYUNCA SÜRECEK
Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerle su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamlılığının sağlanması amaçlanıyor. Hamsi avına yönelik kota kontrollerinin sezon boyunca aralıksız sürdürüleceği bildirildi. (ERDAL AYDIN)





















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.