• 15 Temmuz 2026, Çarşamba 12:03

CHP Didim İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Başkanı olarak seçilen Dilaver Demir, görevden alındıklarının kendilerine resmi olarak tebliğ edildiğini açıkladı. Demir, kararın ardından 17 Temmuz Cuma günü kamuoyuna kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

CHP Didim İlçe Başkanı olarak üyelerin ve delegelerin oylarıyla seçilen Dilaver Demir, ilçe başkanlığı görevi ile birlikte yönetim kurulunun görevden alındığının resmi yazıyla kendilerine bildirildiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yayımlayan Demir, görevlerine atamayla değil, örgütün özgür iradesiyle seçilerek geldiklerini vurgulayarak, görev süresi boyunca partinin temel ilkelerine bağlı kaldıklarını ve örgüt iradesine saygıyla hareket ettiklerini ifade etti. Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yürüttükleri çalışmaların her zaman demokrasi anlayışı doğrultusunda gerçekleştiğini belirten Demir, halka karşı taşıdıkları sorumluluğun bilinciyle görev yaptıklarını söyledi.

"MÜCADELEMİZ MAKAMLARA BAĞLI OLMADI"

Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün itibarıyla, Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Başkanlığı görevimden ve yönetim kurulumuzun görevlerinden alındığımıza ilişkin resmi yazı tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bizler bu görevlere atanarak değil, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimizin ve delegelerimizin özgür iradesiyle seçilerek geldik. Görev süremiz boyunca partimizin ilkelerine sadık kaldık, örgütümüzün iradesine saygı duyduk ve halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun farkındalığıyla çalıştık. Cumhuriyet Halk Partili olma bilincimizle; örgütümüze ve demokrasi mücadelemize olan inancımız ve bağlılığımız ilk günkü kararlılıkla devam etmektedir. Bizim mücadelemiz hiçbir zaman makamlara bağlı olmadı; bundan sonra da olmayacaktır. Yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerimizi ve yol haritamızı, 17 Temmuz Cuma günü saat 18.30'da, Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Başkanlığı binamızın önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasında kamuoyuyla ayrıntılı olarak paylaşacağız. Demokrasiye, örgüt iradesine ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin köklü değerlerine sahip çıkan tüm üyelerimizi, yol arkadaşlarımızı ve Didimli hemşehrilerimizi basın açıklamamıza davet ediyorum. Makamlar geçer, mücadele kalır" dedi.  (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.