Didim Belediyesi, ilçedeki denetimlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ekipleri ve Büyükşehir adına çalışan taşeron firmaların farklı noktalara kaçak hafriyat dökümü yaptığının tespit edildiğini öne sürdü. Belediye, kaçak dökümlerin önlenebilmesi için Didim'e yakın yeni bir yasal hafriyat döküm alanı oluşturulması çağrısında bulundu.
Didim Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ekipleri ve Büyükşehir adına çalışan taşeron firmaların ilçenin çeşitli noktalarına kaçak hafriyat dökümü yaptığına ilişkin tespitlerde bulunulduğu iddia edildi.
Açıklamada, basın kuruluşlarıyla paylaşılan fotoğrafların söz konusu kaçak dökümlere ilişkin "suçüstü" niteliğinde olduğu savunulurken, paylaşılan videonun sonunda yer alan bir belediye personelinin yol yapım çalışmaları sırasında hafriyatın aynı bölgeye döküldüğünü ifade ettiği ve bunun görüntüleri doğruladığı öne sürüldü.
"ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR" İDDİASI
Didim Belediyesi açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kendi ekiplerine yönelik herhangi bir işlem yapmak yerine söz konusu görüntüleri kendi basın organları aracılığıyla paylaşarak Didim Belediyesi'ni hedef alan bir algı oluşturmaya çalıştığı iddiasına da yer verildi.
Belediye, hafriyat döküm alanlarını belirleme ve işletme yetkisinin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde bulunduğunu hatırlattı.
"YENİ DÖKÜM ALANI SÖKE OLARAK BELİRLENDİ"
Açıklamada, Didim'deki mevcut hafriyat döküm alanının kapatılmasının ardından yeni döküm alanı olarak Söke'nin gösterildiği belirtilerek, yaklaşık 70 kilometrelik mesafenin nakliye maliyetlerini artırdığı ifade edildi.
Bu durumun hem vatandaşlar hem de hafriyat sektöründe faaliyet gösteren firmalar açısından mağduriyet oluşturduğu savunulan açıklamada, artan maliyetler nedeniyle ilçenin farklı bölgelerinde kaçak hafriyat dökümlerinin çoğaldığı öne sürüldü.
"KALICI ÇÖZÜM YASAL DÖKÜM ALANI"
Didim Belediyesi, kaçak dökümlerin kalıcı olarak önlenebilmesi için Didim'e makul mesafede yeni ve yasal bir hafriyat döküm alanının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
Açıklamanın sonunda ise Didim Belediyesi'nin çevrenin korunması amacıyla denetimlerini sürdürdüğü belirtilerek, kamu kurumu, taşeron firma ya da özel kişi ayrımı yapılmaksızın tespit edilen tüm usulsüzlüklere ilişkin gerekli işlemlerin uygulandığı ifade edildi.
Öte yandan haberin yayımlandığı saat itibarıyla iddialara ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden kamuoyuna yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. (HABER MERKEZİ)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.