Takip Et

SON DAKİKA

30 yıl önceki anılarını tazelediler

23 Mayıs 2022, Pazartesi 09:54

     


Çine’de öğretmenlik yapan ve 1992 yılında ilçeden ayrılan Mustafa Avcı, 30 yıl aradan sonra öğrencileri ile bir araya geldi. Emekli öğretmen Avcı ile öğrencileri, eski yıllara geri giderek anılarını tazeledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Asmalılar İlkokulu’nda 1987 ile 1992 yılları arasında görev yapan Mustafa Avcı, eşi Nurhan Avcı ile birlikte öğrencileri ile bir araya geldi. Aydın-Muğla Karayolu Karpuzlu Kavşağı yakınlarında bulunan ve aynı zamanda Asmalılar Ovası Mevkii’nde hizmet veren R-Çine Restoran’da gerçekleşen buluşmaya, emekli Öğretmen Avcı’nın öğrencileri, eşleri ve çocukları ile birlikte katıldı.

“BUGÜN HAYATIMIN EN ÖZEL GÜNLERİNDE BİRİNİ YAŞIYORUM”

Öğretmenlik hayatı boyunca Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde görev yaptığını belirten Mustafa Avcı, Asmalılar İlkokulu’nda geçen 5 yılın kendisi için çok ayrı bir yeri oluğunu ifade etti. 1987 yılında yalnız olarak geldiği Asmalılar’dan 1992 yılında 3 kişi olarak ayrıldıklarını hatırlatan Avcı, “Sizlerle 5 yıl beraber olduk ve benim unutamadığım yerlerden bir tanesi Asmalılar halkı ve siz evlatlarımız. Denizli’de bizi ziyaret eden Emin Aydın oğlumuz ile 30 yıl öncesinin hatıralarını konuştuk. Benim sizlere ayrı ayrı ziyaret etme şansım yok ve böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Gerçekten bugün hayatımın en özel günlerinde birini yaşıyorum. Kimilerinizi tanıyabildim, kimilerinizi tanıyamadım. Hayat insanları değiştiriyor ama hepiniz bir yerlere gelmişsiniz, iş sahibi olmuşsunuz. Bu beni çok mutlu etti. Sizler benim evlatlarımsınız ve şuan birçok torunum var artık. Bugünü asla unutmayacağım. Benim sizlere tavsiyem, bu tür birliktelikler kolay kolay sağlanamıyor ve bu birlikteliği sürdürelim. Yılda bir de olsa böyle bir arada olalım. Eskileri yad etmek çok önemli ve insanlar geçmişini bilmez ise geleceğine yön çizemezler. Bu birliktelikten vazgeçmeyin” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat boyunca çocukluk yıllarına dönen öğrenciler, o günlerde yaşadıkları önemli anılarını anlattı. Emekli öğretmen Mustafa Avcı ve öğrencileri, buluşmalarını geleneksel hale getireceklerini belirtti. Daha sonra Mustafa Avcı ve eşi Nurhan Avcı, memleketleri Denizli’nin Bozkurt ilçesine uğurlandı. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler